in

Egg lovers: Πεντανόστιμη χωριάτικη ομελέτα με φέτα

H ομελέτα συνιστά μία πολύ καλή επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας, ενώ τα αυγά συνδυάζονται με πολλά διαφορετικά υλικά.

Τι θα λέγατε για μία ομελέτα με έντονο άρωμα Ελλάδας; Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή και φτιάξτε ένα πεντανόστιμο και πολύ εύκολο πιάτο, που θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας.

Υλικά

8 αυγά
2 ντομάτες ώριμες και σφιχτές, κομμένες σε κύβους
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
200 γρ. φέτα σκληρή
200 γρ. γραβιέρα
80 γρ. βούτυρο
αλάτι λίγο
πιπέρι άσπρο φρεσκοτριμμένο
ελαιόλαδο 2-3 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση

Ξεκινήστε, κομματιάζοντας τη φέτα και σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε τα 2/3 από το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.

Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο και προσθέστε το κίτρινο τριμμένο τυρί. Σε ένα bowl, αναμείξτε τη φέτα, τη ντομάτα και την πιπεριά, αλατίστε και περιχύστε τα με λίγο λάδι.

Σε άλλο bowl, χτυπήστε τα αυγά με 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο, 2 κουταλιές νερό και προσθέστε αλάτι και πιπέρι συνεχίζοντας το χτύπημα. Βάλτε το τηγάνι με τα κρεμμύδια να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά και ρίξτε τα χτυπημένα αυγά από πάνω.

Ανασηκώστε λίγο για να πάει παντού το μείγμα των αυγών. Σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε την ομελέτα να σιγοψηθεί για 8′-10′ περίπου.

Μόλις η ομελέτα είναι έτοιμη, βάλτε την στο γκριλ για λίγο και σερβίρετε. Από πάνω σερβίρετε μια ποσότητα από τη φέτα, τη ντομάτα και την πιπεριά και συνοδέψτε με την υπόλοιπη σαλάτα.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Λαμπερό δέρμα: Φτιάξτε τη δική σας DIY μάσκα με κουρκουμά

Hair makeover: Αυτή είναι η must-try hair mask με μάνγκο και παπάγια