in

Carrot lovers: Καροτόσουπα με τζίντζερ

Οι ζεστές σούπες αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ και γρήγορο γεύμα κι αν θέλετε κι εσείς να δοκιμάσετε μία νέα συνταγή, μία πεντανόστιμη βελουτέ από καρότο είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε.

Ακολουθήστε step by step την παρακάτω συνταγή, για να φτιάξετε τη δική σας, homemade σούπα.

Υλικά

2 κ.σ ελαιόλαδο ή βούτυρο
7-8 μέτρια τρυφερά καρότα (700 γραµ.)
1 γλυκοπατάτα κόκκινη (ή μια μεγάλη πατάτα)
1 μικρό κρεμμύδι
1 τρυφερό πράσο
1 κλωνάρι σέλερι
1 λίτρο ζωμό λαχανικών (ή κότας)
1 πρέζα τζίντζερ τριμμένο
1 πρέζα κύμινο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 φλούδα πορτοκαλιού (μικρό κομμάτι)
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγο σχοινόπρασο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μία μέτρια κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο να ζεσταθεί και σοτάρετε το πράσο, το κρεμμύδι και το σέλερυ για 3 λεπτά.
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τη γλυκοπατάτα και τα καρότα σε μικρά καρέ και προσθέστε τα στην κατσαρόλα.

Σοτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν και στη συνέχεια προσθέστε το ζωμό. Αφήστε την καροτόσουπα να βράσει για 25 λεπτά. Βγάλτε τη σούπα από τη φωτιά αφού μαλακώσουν τα λαχανικά και πολτοποιήστε τα με ραβδομπλέντερ.

Ξαναβάλτε την καροτόσουπα σε μέτρια φωτιά, ρίξτε τα μπαχαρικά και αφήστε τη να βράσει για άλλα 5 λεπτά. Αφαιρέστε τη φλούδα πορτοκαλιού, προσθέστε λίγο χυμό πορτοκαλι και ελέξτε το αλατι και το πιπέρι.

Σερβίρετε με κρουτόν, λίγο γιαούρτι και σχοινόπρασο.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κάρολος: Το συγκινητικό μήνυμα και η βρετανική Ημέρα της Μητέρας

Andie MacDowell: Τα γκρι μαλλιά και η ηλικία που δεν αποτελεί taboo