in

Tuna lovers: Πεντανόστιμη τονοσαλάτα για κάθε ώρα της ημέρας

Το καλοκαίρι, που το θερμόμετρο ανεβαίνει, είναι η κατάλληλη εποχή για να βάλετε στη ζωή σας πεντανόστιμες, δροσερές σαλάτες, που ήρθαν για να… μείνουν στην καθημερινότητά σας.

Πειραματιστείτε, “παίξτε” με τα λαχανικά της αρεσκείας σας και δημιουργήστε δροσερά, light bowls με πολύ απλά υλικά. Εμείς, σας παρουσιάζουμε σήμερα την πιο νόστιμη συνταγή, για να φτιάξετε τη δική σας τονοσαλάτα, που θα λατρέψετε!

Υλικά

1/2 κρεμμύδι
1/2 πιπεριά πράσινη
100 γρ. νερό
160 γρ. τόνο, σε λάδι, σε κονσέρβα
50 γρ. καλαμπόκι , βρασμένο
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
1 σέλερι, προαιρετικά
2 κ.σ. μαγιονέζα
150 γρ. πατάτα , βρασμένη
ψωμί
ελαιόλαδο
ντομάτα
μαρούλι

Εκτέλεση

Ξεκινήστε, κόβοντας το κρεμμύδι και την πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια, βάλτε τα στον πολυκόφτη μαζί με το νερό και χτυπήστε καλά. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια πετσέτα και πιέστε πάνω από ένα bowl, προκειμένου να φύγει όλη η περιττή υγρασία.

Βάλτε την πάστα από το κρεμμύδι και την πιπεριά σε ένα bowl, σουρώστε τον τόνο από το λάδι του και βάλτε τον στο σκεύος με τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέστε το καλαμπόκι, τον χυμό λεμονιού κι ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Βάλτε στο bowl την πάπρικα, προαιρετικά το σέλερι κομμένο σε κυβάκια κι ανακατέψτε. Προσθέστε και τη μαγιονέζα και συνεχίστε την ίδια διαδικασία.

Σπάστε με ένα πιρούνι πάνω στο ξύλο κοπής ή μέσα σε ένα bowl τη βρασμένη πατάτα για να λιώσει και ρίξτε την στο bowl με τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενσωματωθεί στα υπόλοιπα υλικά και να δώσει σώμα στην τονοσαλάτα. Κόψτε το ψωμί σε φέτες κι αφού της ψήσετε πάνω στην γκριλιέρα με ελαιόλαδο, για να πάρουν χρώμα, απλώστε πάνω τους στις την τονοσαλάτα και σερβίρετε.

Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Monica Belucci: Το εντυπωσιακό εξώφυλλο που μας έκλεψε την καρδιά!

Cara Delevingne: Η αποκαλυπτική φωτογράφιση και το σπουδαίο μήνυμα