in

Πεντανόστιμος τραχανάς με κοτόπουλο και φέτα

Η θερμοκρασία συνεχώς αλλάζει τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, τώρα που οι ρυθμοί είναι πιο χαλαροί, είναι η κατάλληλη εποχή για να δοκιμάσετε νέες συνταγές.

Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο, ζεστό τραχανά με κοτόπουλο και φέτα; Ακολουθήστε step by step την παρακάτω συνταγή κι ετοιμαστείτε να κλέψετε την παράσταση.

Υλικά

250 γρ. τραχανά ξινό
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
100 γρ. φέτα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κύβο κότας
1.200 γρ. νερό, βραστό
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από ½ λεμόνι
1/3 ματσάκι μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
φέτα
μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Τοποθετήστε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήστε το να ζεσταθεί. Κόψτε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής σε μικρά κομμάτια και αφήστε το στην άκρη. Ρίξτε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατέψτε με μια τσιμπίδα.

Προσθέστε 1 κ.σ. βούτυρο, ανακατέψτε ανακινώντας το τηγάνι και σοτάρετε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Χοντροκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο κι αφήστε τα στην άκρη. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα bowl και ρίξτε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Προσθέστε ακόμα 1 κ.σ. βούτυρο, το μπούκοβο και τον κύβο κότας, ανακατέψτε και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.

Ρίξτε τον τραχανά, ανακατέψτε και προσθέστε το νερό. Ανακατέψτε ξανά, χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε το κοτόπουλο.

Πασπαλίστε με λίγο αλάτι και πιπέρι και σιγοβράστε για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα ανά 2-3 λεπτά για να μην κολλήσει ο τραχανάς. 

Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού κι ανακατέψτε. Ψιλοκόψτε τον μαϊντανό, σπάστε τη φέτα και προσθέστε τα στο τηγάνι. Μοιράστε σε πιάτα και σερβίρετε με extra φέτα, μαϊντανό και πιπέρι.

Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ποια ήταν τα 34 must-try makeup tips των celebrities του 2023;

Πεντανόστιμες μπάρες με γεμιστά μπισκότα