in

Πεντανόστιμη πουτίγκα σοκολάτας για τους choco lovers

Υπάρχουν αυτοί που λατρεύουν τη σοκολάτα, αλλά -από την άλλη- υπάρχουν κι αυτοί που δε δηλώνουν μεγάλοι fans και προτιμούν διαφορετικού είδους desserts.

Αν ανήκετε στην πρώτη κατηγορία, συνεχίστε να διαβάζετε, για να μάθετε ποια είναι η must-try συνταγή, για να φτιάξετε την πιο λαχταριστή -και εύκολη- πουτίγκα σοκολάτας, που θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας.

Υλικά

1L γάλα
200 γρ. μαύρη σοκολάτα 65-70%
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
80 γρ. αλεύρι
20 γρ. πικρό κακάο

Εκτέλεση

Ξεκινήστε, ζεσταίνοντας το γάλα μέχρι σχεδόν να βράσει. Σε μια άλλη κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο με τη ζάχαρη και μετά ανακατέψτε το αλεύρι και το κακάο.

Ύστερα, ρίξτε το γάλα σιγά σιγά στο μείγμα, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην σχηματιστούν σβώλοι και βάλτε το ξανά στην φωτιά, μαγειρεύοντάς το για 4-5 λεπτά.

Σβήστε τη φωτιά, προσθέστε την ψιλοκομμένη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και ρίξτε την πουτίγκα σε μια φόρμα. Απλώστε λίγο την επιφάνεια για να μην σχηματιστούν φυσαλίδες, καλύψτε με αλουμινόχαρτο κι αφήστε την να κρυώσει. Στη συνέχεια, βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Ξεφορμάρετε και απολαύστε το dessert σας.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Thom Browne: Η ζωή ενός fashion designer

Gwyneth Paltrow: Ποιος δε ζηλεύει την κουζίνα της;