in

Πεντανόστιμη πάστα φλώρα σε χρόνο… dt!

Είστε λάτρεις των desserts, αλλά αισθάνεστε πλέον την ανάγκη να μείνετε μακριά από τη σοκολάτα; Τι θα λέγατε για μία πεντανόστιμη πάστα φλώρα;

Εμείς ανακαλύψαμε την must-try συνταγή κι εσείς, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι απλά να ακολουθήσετε τα παρακάτω steps, για να τη φτιάξετε.

Υλικά
325 γρ. φύλλο κουρού
1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
150 γρ. μαρμελάδα φράουλα
15 γρ. καρύδια
15 γρ. αμύγδαλα
20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
σαντιγί
αμύγδαλα φιλέ
δυόσμος

Εκτέλεση 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C στον αέρα. Απλώνουμε το φύλλο στην επιφάνεια εργασίας μας και περνάμε με τον πλάστη για να ισιώσει η επιφάνειά του. Βάζουμε ένα καπάκι από κατσαρόλα ή ένα πιάτο 28 εκ. και κόβουμε περιμετρικά. Θέλουμε να έχουμε ένα φύλλο κουρού με διάμετρο 28 εκ. Αφαιρούμε τη ζύμη που περισσεύει και την κάνουμε μπισκοτάκια με ζάχαρη και κανέλα. Τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης ένα πιάτο με διάμετρο 22 εκ. Κόβουμε περιμετρικά τη ζύμη ανά 3 εκ. και αφαιρούμε το πιάτο.

Απλώνουμε τον αραιωμένο κρόκο περιμετρικά στη ζύμη και τρυπάμε τη ζύμη στο κέντρο με ένα πιρούνι. Παίρνουμε τις άκρες από κάθε κομμένο σημείο, το φέρνουμε προς το κέντρο και ενώνουμε τις γωνίες του για να δημιουργήσουμε μια εξωτερική θήκη. Απλώνουμε στο κέντρο τη μαρμελάδα και βάζουμε στις θήκες της ζύμης τα καρύδια και τα αμύγδαλα. Τα πιέζουμε για να κολλήσουν. Απλώνουμε περιμετρικά με τον αραιωμένο κρόκο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με σαντιγί, αμύγδαλα και δυόσμο.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Dolly Parton: “Αν είχα παιδιά θα ανησυχούσα μέχρι θανάτου γι’ αυτά”

Dua Lipa: Πώς διαχειρίζεται την καθημερινότητά της;