Πλησιάζοντας όλο και περισσότερο προς την festive-season, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να βρούμε νέες συνταγές για τα πολλά καλέσματα και τα dinners που θα ακολουθήσουν.
Αν αυτό που ψάχνετε, είναι ένα πεντανόστιμο dessert, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε ένα super γευστικό banoffee με πολύ λίγα και πολύ απλά υλικά.
Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή:
1 συσκευασία μπισκότα
2 μπανάνες
300 g γιαούρτι στραγγιστό
200 g mascarpone cheese
1 βανίλια
250 gr ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
Εκτέλεση
Σε ένα multi, χτυπήστε τα μπισκότα μπανάνα μέχρι να διαλυθούν τελείως και κατόπιν, αλείψτε ένα μικρό τηγάνι με το 1 κ.σ. βούτυρο και ρίξτε το ζαχαρούχο γάλα. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 5′ και σε ένα bowl χτυπήστε το μασκαρπόνε για να αφρατέψει, προσθέστε το γιαούρτι και τη βανίλια, ανακατεύοντας συνεχώς.
Κόψτε τις 2 μπανάνες σε κομματάκια της αρεσκείας σας κι απλώστε σε 8 ποτηράκια. Πρώτα τοποθετήστε το θρυμματισμένο μπισκότο, μετά την καραμέλα, την ωμή μπανάνα και τέλος την κρέμα, σε στρώσεις. Καλή απόλαυση!