Ένα πιάτο με λίγες θερμίδες και πλούσια γεύση. Μία συνταγή must-try για όλα τα μέλη της οικογένειας.
Σιγά-σιγά πλησιάζουμε όλο και περισσότερο προς την άνοιξη κι έτσι, όλοι μας προσπαθούμε να ακολουθήσουμε ένα healthy διατροφικό πλάνο.
Εμείς είμαστε εδώ για εσάς, για να σας παρουσιάσουμε την πιο healthy εκδοχή της αγαπημένης σας, κρέπας, που πρέπει να δοκιμάσετε σίγουρα. Ακολουθήστε τα παρακάτω steps!
Υλικά
600 γρ. ρόφημα αμυγδάλου, χωρίς ζάχαρη
4 αβγά, μεσαία
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σπορέλαιο
3-4 σταγόνες στέβια
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
4 κ.σ. αλεύρι βρώμης
Για τη σύνθεση
3 κ.σ. σπορέλαιο
50 γρ. ταχίνι
3 μπανάνες
50 γρ. μέλι
Για το σερβίρισμα
μπανάνα
δυόσμο
Εκτέλεση
Σε ένα bowl, βάλτε το ρόφημα αμυγδάλου, τα αβγά, το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο, τη στέβια, το αλάτι, το αλεύρι βρώμης, το αλεύρι κι ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός.
Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και απλώστε 1 κ.γ. σπορέλαιο.
Βάλτε, με τη βοήθεια μιας κουτάλας της σούπας, μείγμα στο τηγάνι και φροντίστε να το απλώσετε σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
Ψήστε για 2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα, γυρίστε την κρέπα από την άλλη πλευρά και απλώστε 1 κ.σ ταχίνι, 1 κ.γ. μέλι και μισή μπανάνα σε φέτες.
Διπλώστε στη μέση δύο φορές και αφαιρέστε από τη φωτιά. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για όλο το μείγμα και τα υλικά και σερβίρετε με μπανάνες και δυόσμο.