Ο λιναρόσπορος θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά φυτικά τρόφιμα του πλανήτη και δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι κερδίζει ολοένα και πιο ισχυρή θέση στη διατροφή των Ελλήνων.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, βοηθά σημαντικά στη βελτίωση της πέψης, στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στην ενυδάτωση του δέρματος, ενώ παράλληλα προάγει την καρδιακή υγεία και ρυθμίζει την χοληστερόλη, κάτι που σημαίνει πως είναι σημαντικό να τον εντάξουμε στη διατροφή μας.
Μία καλή ιδέα, είναι να τον προσθέσετε στο smoothie σας κι εμείς, σας παρουσιάζουμε σήμερα μία λαχταριστή συνταγή!
Υλικά
1 και 1/2 κουταλιά σούπας βούτυρο αμυγδάλου
1 μπανάνα κομμένη και παγωμένη στην κατάψυξη
1 κ.σ. λιναρόσπορος βιολογικός σπασμένος
2/3 κούπας γάλα αμυγδάλου
1/3 κούπας γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
1 κ.σ. μέλι
3-4 σταγόνες εκχύλισμα αμυγδάλου
4 παγάκια
Εκτέλεση
Προσθέστε στο blender όλα τα υλικά και χτυπήστε τα όσες φορές χρειάζεται, για να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές smoothie.
Σερβίρετε σε ένα μεγάλο ποτήρι κι απολαύστε το ρόφημά σας.