in

Salad lovers: Πεντανόστιμη πολύχρωμη σαλάτα με τραγανές πιτούλες

Οι σαλάτες αποτελούν ιδανική λύση για ένα super-light γεύμα, πλούσιο -ωστόσο- σε θρεπτικά συστατικά.

Είναι μία πολύ καλή επιλογή για ένα on the go γεύμα, για κάθε ώρα της ημέρας κι εμείς, σας παρουσιάζουμε την must-try συνταγή για να φτιάξετε την πιο νόστιμη πολύχρωμη σαλάτα με τραγανές πιτούλες.

Υλικά

3 ντομάτες μεγάλες, ώριμες
1 πιπεριά πράσινη
1 κρεμμύδι μεγάλο
½ αγγούρι με το φλούδι του, πλυμένο καλά
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
1 αραβική πίτα μεγάλη
1 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινου, σπασμένους
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
χυμό από 1 λεμόνι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
λίγο λάδι για το άλειμμα
αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει βουτήξτε τις ντομάτες για πολύ λίγο κι αφού τις βγάλετε, αφαιρέστε την φλούδα τους, για να τις κόψετε στη συνέχεια στη μέση και να μοιράσετε τη σάρκα τους σε μικρά κομματάκια μέσα σε μια σαλατιέρα.

Αφαιρέστε τα σπόρια από την πράσινη πιπεριά και ψιλοκόψτε την σε κυβάκια. Κόψτε το αγγούρι σε μικρά κυβάκια καθώς και το κρεμμύδι και ρίξτε τα όλα στο ίδιο bowl με την ντομάτα, προσθέτοντας τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το δυόσμο.

Ριξτε λίγο αλάτι, λεμόνι και λάδι, αλλά και κύμινο και πάπρικα. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τη σαλάτα σας να μαριναριστεί στο ψυγείο.

Αλείψτε την αραβική πίτα με λίγο λάδι και από τις δύο μεριές και στη συνέχεια, ψήστε την σε προθερμασμένο φούρνο και από τις δύο πλευρές για 2-3 λεπτά και μέχρι να γίνει τραγανή.

Σπάστε την με το χέρι σε μικρά κομματάκια και σερβίρετε τη σαλάτα, σκορπίζοντας την από πάνω της.

Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Hair secrets: Αυτή είναι η ιδανική θερμοκρασία για τα μαλλιά σας

Gwyneth Paltrow: Μας βάζει στον δικό της office-world και μοιράζεται τα μυστικά της