Είστε λάτρεις των pancakes, αλλά έχετε βαρεθεί να δοκιμάζετε τις ίδιες συνταγές;
Ήρθε η ώρα να πείτε “ναι” στην αλμυρή εκδοχή τους και πραγματικά, δε θα θέλετε πια τίποτα άλλο!
Ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει την πιο νόστιμη κι εύκολη συνταγή:
Υλικά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2%
1 αυγό
60 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. θυμάρι
100 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
70 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, σε φέτες
70 γρ. γκούντα, light
Για το σερβίρισμα
ρόκα
ντοματίνια
ελαιόλαδο
θυμάρι
Εκτέλεση
Ξεκινήστε, τοποθετώντας σε ένα bowl το γιαούρτι, το αυγό, τα 50 γρ. ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι κι ανακατέψτε. Σε ένα άλλο σκεύος, ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder και τη σόδα και προσθέστε τα στα υπόλοιπα υλικά. Κόψτε σε κομμάτια τη γαλοπούλα και τα τυριά, προσθέστε τα στο ίδιο bowl και συνεχίστε το ανακάτεμα.
Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ρίξτε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Με ένα κουτάλι της σούπας πάρτε το μείγμα και ρίξτε το σε δόσεις στο τηγάνι, αφήνοντάς το σε αυτό για 3-4 λεπτά. Γυρίστε τα pancakes σας κι ακολουθήστε την ίδια διαδικασία κι από την άλλη πλευρά κι ολοκληρώστε, σερβίροντας με ρόκα, ντοματίνια, ελαιόλαδο και θυμάρι.