Θέλετε να φτιάξετε τα πιο νόστιμα και τραγανά μπισκότα βουτύρου;
Το θερμόμετρο πέφτει κάτω από το μηδέν και τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα cookie-break! Θέλετε να φτιάξετε τα δικά σας μπισκότα;
Εμείς σας παρουσιάζουμε την must-try συνταγή του Άκη Πετρετζίκη:
Υλικά
200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
ξύσμα λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
20 γρ. τρούφα σοκολάτας
20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
20 γρ. ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
Ξεκινήστε, προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170° C στον αέρα. Βάλτε σε ένα bowl το βούτυρο και τη ζάχαρη κι ανακατέψτε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίξτε το αλεύρι, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια κι ανακατέψτε ξανα.
Κόψτε τη ζύμη σε 18 τεμάχια των 30 γρ. το καθένα και σχηματίστε στρογγυλά ζυμαράκια. Πανάρετε τα ζυμαράκια με την τρούφα σοκολάτας, την κρυσταλλική ζάχαρη και το ινδοκάρυδο και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα προσέχοντας να έχουν αρκετό χώρο μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο. Ψήστε τα στο φούρνο για 15 λεπτά. Αφού ψηθούν, αφήστε τα για λίγο να κρυώσουν κι απολαύστε τα.