in

Η συνταγή για το πιο λαχταριστό vegetarian burger που θα λατρέψετε!

Ανήκετε στην κατηγορία των vegetarian και ψάχνετε νέες συνταγές για να δοκιμάσετε;

Τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή για να δοκιμάσετε το πιο λαχταριστό vegetarian burger με τον Άκη Πετρετζίκη να παρουσιάζει μία εύκολη και νόστιμη συνταγή.

Κρατήστε σημειώσεις:

Υλικά για τα burger

1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
2 μανιτάρια πορτομπέλο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γρ. πατάτες, βρασμένες
150 γρ. κινόα, βρασμένη
2 κ.σ. κόλιανδρο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ
70 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
αλάτι
πιπέρι

Για το σερβίρισμα

4 ψωμάκια για burger
30 γρ. σπιτική κέτσαπ
1 ντομάτα, σε φέτες
1 κρεμμύδι, σε ροδέλες
4 φύλλα μαρουλιού
σέλερι πίκλα

Εκτέλεση

Ξεκινήστε, ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και παράλληλα, σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά τοποθετήστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν και να μαλακώσουν. Σπάστε τις βραστές πατάτες με ένα πιρούνι σε ένα bowl μέχρι να γίνουν σχεδόν πουρές, προσθέστε τα λαχανικά κι ανακατέψτε.

Προσθέστε την κινόα, τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, το ξύσμα από τα λάιμ, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι, κι ανακατέψτε, φτιάχνοντας μικρά μπιφτέκια. Μεταφέρετέ τα σε ένα ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξουν. Αφού προθερμάνετε τον φούρνο, ψήστε τα μπιφτέκια για 25-30 λεπτά.

Τοποθετήστε μικρή ποσότητα κέτσαπ στα ψωμάκια κι από πάνω, βάλτε τα μπιφτέκια και καλύψτε τα, με τη φέτα ντομάτας, τη ροδέλα κρεμμυδιού, το φύλλο μαρουλιού, την πίκλα σέλερι. Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αvocado lovers: 2+1 συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε asap!