in

Πεντανόστιμο τυρόψωμο χωρίς μίξερ

Τώρα που πέφτει η θερμοκρασία κι έχουμε μπει με κάθε επισημότητα σε winter-mood, είναι η κατάλληλη στιγμή να μπούμε στην κουζίνα και να δημιουργήσουμε τα δικά μας snacks, με πολύ απλά υλικά και χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Τι θα λέγατε για αφράτο, πεντανόστιμο τυρόψωμο, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε με απλά steps και δε χρειάζεται να έχετε και μίξερ; Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή κι απολαύστε το homemade τυρόψωμό σας!

Υλικά

100 γρ. βούτυρο
100 γρ. ελαιόλαδο
150 γρ. γάλα, 3,5%
1 αυγό, μεσαίο
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ. φέτα, κομμένη σε κομμάτια

Εκτέλεση

Ξεκινήστε, προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Λιώστε το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα στα 800 Watt και ρίξτε σε ένα μεγάλο bowl το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός.

Προσθέστε το γάλα και το αυγό και συνεχίστε το ανακάτεμα. Ρίξτε το αλεύρι κι ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέστε τη θρυμματισμένη φέτα κι ανακατέψτε με την κουτάλα. Βουτυρώστε κι αλευρώστε ένα στρογγυλό ταψί 24 εκ. και μεταφέρετε το μείγμα. Απλώστε το καλά ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Μεταφέρετε το ταψί στον φούρνο και ψήστε για 35-50 λεπτά. Αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Beauty o’clock: Δροσερή DIY face mask με αγγούρι για λάμψη κι ενυδάτωση

Katy Perry: Αυτά είναι τα μεγάλα wellness μυστικά της