in

Healthy breakfast: Μούσλι με βρώμη και μούρα

H βρώμη είναι πλούσια σε μαγγάνιο, φώσφορο, μαγνήσιο, σελήνιο, χαλκό, σίδηρο και ψευδάργυρο, ενώ περιέχει ικανοποιητική ποσότητα βιταμίνης Β1, που είναι σημαντική για την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Παράλληλα, είναι πηγή φυτικών ινών κι υδατανθράκων, γι’ αυτό κι είναι πολύ σημαντικό να την εντάξουμε όλοι στην καθημερινότητά μας κι ιδιαίτερα στο πρωινό μας γεύμα.

Θέλετε να δοκιμάσετε μία νέα, πεντανόστιμη συνταγή που θα σας κλέψει την καρδιά; Ακολουθήστε step by step τις παρακάτω οδηγίες:

Υλικά

300 γρ. ρόφημα σόγιας

70 γρ. βρώμη, τριμμένη

2 κ.σ. λιναρόσπορος, τριμμένο

1 κ.σ. μέλι

ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι

Για το σερβίρισμα

σμέουρα (raspberries)

μαύρα μούρα (blackberries)

μύρτιλα (blueberries)

Εκτέλεση

Σε ένα bowl, βάλτε το ρόφημα σόγιας, καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε στον φούρνο μικροκυμάτων στα 800 Watt για 1 ½ λεπτό να ζεσταθεί.

Προσθέστε στο ίδιο σκεύος την τριμμένη βρώμη, τον τριμμένο λιναρόσπορο, το μέλι, το ξύσμα από το πορτοκάλι κι ανακατέψτε με ένα κουτάλι.

Γεμίστε ατομικά βαζάκια που κλείνουν αεροστεγώς, κλείστε το καπάκι και βάλτε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξουν. Σερβίρετε με τα φρέσκα μούρα κι απολαύστε το γεύμα σας!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τζένιφερ Λόπες: Το νέο look που μας έκλεψε την καρδιά!

Σαρλίν: Το εμπιστευτικό συμβόλαιο και τα εκατομμύρια του Αλβέρτου