in

Πεντανόστιμο τιραμισού for the win!

Τώρα που έχουμε μπει με κάθε επισημότητα στην festive season, είναι η κατάλληλη στιγμή για να δοκιμάσουμε νέες, πεντανόστιμες συνταγές για το εορταστικό τραπέζι.

Κάνοντας focus στα desserts, τι θα λέγατε για ένα πεντανόστιμο τιραμισού, super κρεμώδες και πολύ-πολύ εύκολο; Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή κι ετοιμαστείτε να κλέψετε την παράσταση.

Υλικά

1 κρόκος, από μεσαίο αυγό
50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
20 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
200 γρ. τυρί κρέμα
4 σαβαγιάρ, 30 γρ.
80 γρ. νερό
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
κακάο

Εκτέλεση

Ρίξτε σε ένα bowl τον κρόκο και τη ζάχαρη κι ανακατέψτε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός για να παστεριωθεί ο κρόκος και να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και το τυρί κρέμα και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει το μείγμα.

Ρίξτε σε μια κούπα το νερό, τη ζάχαρη και τον καφέ κι ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθούν. Τοποθετήστε στη βάση ενός bowl διαμέτρου 15 εκ. τα σαβαγιάρ και ρίξτε από πάνω το μείγμα της κούπας σταδιακά με ένα κουτάλι.

Προσθέστε την κρέμα με μια σπάτουλα σιλικόνης και απλώστε την. Μεταφέρετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί. Αφαιρέστε και σερβίρετε με κακάο. 

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Meg Bellamy: Σχολιάζει τα iconic looks της Kate Middleton

Κλαίρη Δημοπούλου: Αυτό είναι το πιο classic festive makeup look