in

Πεντανόστιμος καγιανάς με κεφαλοτύρι

Ένα πιάτο που “φωνάζει” Ελλάδα, γεμάτο με γεύσεις, με αρώματα που ξυπνούν τις αισθήσεις.

Ο καγιανάς, αποτελεί ιδανική επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας κι είναι το απόλυτο πιάτο, που δε θα πρέπει να λείπει από το τραπέζι σας.

Το καλύτερο από όλα -όμως- είναι πως είναι πεντανόστιμος και δεν απαιτείται ούτε χρόνος, ούτε κόπος για να το φτιάξετε. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή:

Υλικά

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες
1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά, σε λεπτές φέτες
10-12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, τριμμένες
½ κ.σ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη
5 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
¼ κ.γ. ξερή ρίγανη ή θρούμπι
6 αυγά
ελαιόλαδο
φυσικό αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ. φέτα
Υλικά για το σερβίρισμα
4 φέτες φρέσκο ψωμί
40 γρ. κεφαλοτύρι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινήστε, ζεσταίνοντας 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε τηγάνι. Σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Συνεχίστε με τα ντοματίνια και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλάτι, αφήστε να πάρει βράση και χαμηλώστε τη φωτιά. Αφήστε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για 5-7 λεπτά, μέχρι να δέσει.

Προσθέστε την κάπαρη, τις λιαστές ντομάτες και τη ρίγανη (ή το θρούμπι) κι ανακατέψτε. Σε ένα bowl, χτυπήστε ελαφρώς τα αυγά κι έπειτα ρίξτε τα στο τηγάνι. Ανακατέψτε απαλά και “διαλύστε” το μείγμα με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά. Με το που αρχίζουν να πήζουν τα αυγά, προσθέστε τη φέτα και συνεχίστε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά όσο ο καγιανάς είναι ακόμα ζουμερός.

Αφήστε τον να κρυώσει για 5 λεπτά, ψήστε το ψωμί στο γκριλ για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό κι έπειτα σερβίρετέ τον με κουτάλα πάνω στις φέτες, πασπαλίζοντάς τον με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τριμμένο κεφαλοτύρι.

Καλή όρεξη!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Kate Middleton: Η ανάρρωση και η επίσκεψη στον βασιλιά Κάρολο

Hailey Bieber: Αυτές είναι οι αγαπημένες της breakfast ideas