in

Πεντανόστιμα ρολά πίτσας for the win

Πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στην festive season, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να πούμε ένα μεγάλο “ναι” σε νέες, πεντανόστιμες συνταγές, που θα ξετρελάνουν τους ανθρώπους που θα βρεθούν γύρω μας.

Τι θα λέγατε για πεντανόστιμα και πολύ-πολύ εύκολα ρολάκια πίτσας; Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή κι ετοιμαστείτε να κλέψετε την παράσταση.

Υλικά

500 γραμμάρια σκληρό αλεύρι
250-270 ml νερό
2 κ.τ.σ. λάδι
αλάτι
1 κυβάκι νωπής μαγιάς
λίγη ζάχαρη
1/2 κούπα πελτέ
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
λίγη ρίγανη
αλλαντικά της προτίμησής σας
τριμμένη μοτσαρέλα
πιπεριές
μανιτάρια

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη βάλτε το νερό, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατέψτε. Μόλις αφρίσει το μείγμα, ρίξτε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ελαστική ζύμη. Αφήστε τη για μερικές ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, σκεπασμένη, μέχρι να φουσκώσει.

Αφού φουσκώσει, βάλτε τη επάνω σε αλευρωμένο πάγκο, ζυμώστε τη ξανά και αφήστε τη σκεπασμένη να ξεκουραστεί. Όσο ξεκουράζεται η ζύμη, φτιάξτε τη σάλτσα για την πίτσα σας. Σε ένα μπρίκι βάλτε όλα τα υλικά, ανακατέψτε καλά και μόλις κοχλάξει αφαιρέστε το από την εστία της κουζίνας.

Ανοίξτε το ζυμάρι με τη βοήθεια ενός πλάστη ή με τα χέρια και βάλτε επάνω στη ζύμη τη σάλτσα. Πασπαλίστε με το τυρί, τα αλλαντικά, τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Έπειτα ρολάρετε τη ζύμη δημιουργώντας ένα ρολό. Βάλτε το στη λαδόκολλα, μέσα σε ένα ταψί.

Με ένα μαχαίρι χαράξτε την επάνω επιφάνεια, περάστε με λίγο λάδι και πασπαλίστε με ρίγανη. Ψήστε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί η πίτσα σας (μέσα και έξω). Μόλις ψηθεί, βγάλτε τη, αφήστε τη για μερικά λεπτά να κρυώσει και κόψτε τη σε φέτες με ένα μαχαίρι.

Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Gigi Hadid: Τι κρύβεται μέσα στην αγαπημένη της τσάντα;

Spa o’clock: Η must-try μάσκα ενυδάτωσης με αβοκάντο και μέλι