in

Ντέμνα Γκβασάλια: “Σκέφτηκα να ακυρώσω το show του Balenciaga”

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται, ο κόσμος της μόδας προσπαθεί να συνεχίσει κανονικά τη ζωή του κι η Fashion Week είναι σε εξέλιξη.

Ο οίκος Balenciaga παρουσίασε τη νέα του συλλογή, για τον Χειμώνα του 2022 στο “360° Show”, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι, σε ένα βαρύ κλίμα.

Λίγο μετά, ο Ντέμνα Γκβασάλια, ο ταλαντούχος καλλιτεχνικός διευθυντής του γνωστού brand, απευθύνθηκε στο κοινό του μέσω Instagram και μοιράστηκε τη δική του, προσωπική ιστορία.

“Ο πόλεμος στην Ουκρανία πυροδότησε τον πόνο ενός παλαιότερου τραύματος που κουβαλούσα μέσα μου από το 1993, όταν το ίδιο πράγμα είχε συμβεί στη γενέτειρά μου και έγινα για πάντα ένας πρόσφυγας. Για πάντα, γιατί αυτό είναι κάτι που μένει μαζί σου. Ο φόβος, η απόγνωση, η συνειδητοποίηση πως κανείς δε σε θέλει. Αλλά, συνειδητοποίησα επίσης τι πραγματικά αξίζει στη ζωή, τα πιο σημαντικά πράγματα, όπως η ζωή η ίδια και η ανθρώπινη αγάπη και συμπόνοια.

Γι’ αυτό δουλεύοντας σ’ αυτό το show όλη την εβδομάδα ήταν τόσο απίστευτα δύσκολο για μένα. Γιατί σε μία στιγμή σαν αυτή, η μόδα χάνει τη σχετικότητα και το πραγματικό δικαίωμα ύπαρξης. Η Εβδομάδα Μόδας μοιάζει σαν ένας παραλογισμός. Σκέφτηκα για μια στιγμή να ακυρώσω το show για το οποίο η ομάδα μου κι εγώ δουλέψαμε σκληρά και όλοι ανυπομονούσαμε. Όμως, τότε συνειδητοποίησα πως το να ακυρώσω το show θα σήμαινε πως τα παρατάω, πως παραδίνομαι στο κακό που με έχει ήδη πληγώσει τόσο πολύ για περίπου 30 χρόνια. Αποφάσισα πως δεν μπορώ πλέον να θυσιάζω σημαντικά κομμάτια μου σε αυτό τον ανούσιο, άκαρδο πόλεμου εγωισμού. Αυτό το show δε χρειάζεται καμία εξήγηση, είναι μία αφιέρωση στο θάρρος, στην αντίσταση και στη νίκη για την αγάπη και την ειρήνη”, ανέφερε ο Γκβασάλια, που έχει καταγωγή από τη Γεωργία κι έχει βιώσει κι αυτός στο παρελθόν αντίστοιχες καταστάσεις.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αντζελίνα Τζολί: Το ταξίδι στην Υεμένη κι η Ουκρανία

Μέριλ Στριπ: Αυτή είναι η συνήθεια που ενοχλεί την κόρη της