Είναι ένα από τα αγαπημένα food trends των social media. Το αγαπούν και το δοκιμάζουν όλοι, καθώς πέρα από λαχταριστό είναι κι άκρως υγιεινό.
Ο λόγος φυσκά για το αγαπημένο, banana bread. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μείγμα κέικ κι αρωματικού ψωμιού που μπορεί να συνδυαστεί άψογα με τον πρωινό καφέ ή να καταναλωθεί σαν snack σε κάθε ώρα της ημέρας. Θέλετε να το απολαύσετε κι εσείς; Σας παρουσιάζουμε την πιο εύκολη και πιο νόστιμη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε σήμερα κιόλας!
Υλικά
2 ώριμες μπανάνες
300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γραμμάρια βρώμη
1 κ.σ. baking powder
1/2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
60 γραμμάρια μέλι
1/2 κ.γ. αλάτι
40 ml ελαιόλαδο
90 ml νερό
50 γρ. σταγόμνες κουβερτούρας
50 γρ. cranberries
Εκτέλεση
Ξεκινήστε, λιώνοντας τις δύο μπανάνες με ένα πιρούνι και στη συνέχεια, τοποθετήστε τις σε ένα bowl, μαζί με το ελαιόλαδο, το νερό, το baking powder, τη βρώμη και το αλεύρι. Ανακατέψτε τα όλα μαζί καλά και προσθέστε και τη σόδα, την κανέλα, το μέλι, τις σαγόνες κουβερτούρας και τα cranberries. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, μεταφέρετέ το σε μία αντικολλητική φόρμα, αφού πρώτα εφαρμόσετε μέσα σε αυτήν μία αντικολλητική λαδόκολλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 30-35 λεπτά και το banana bread σας είναι έτοιμο!