in

Πεντανόστιμη wrap ολικής με σολομό και τυρί cottage

Η καθημερινότητα είναι γεμάτη υποχρεώσεις και μικρές δουλειές και το πρόγραμμα των περισσότερων ανθρώπων είναι γεμάτο.

Συνεπώς, τώρα περισσότερο από ποτέ είναι απαραίτητο να υπάρχουν πολλές healthy επιλογές για lunch on the go κι αν ψάχνετε κι εσείς μία εύκολη και νόστιμη συνταγή, ήρθε η ώρα να μπείτε στην… κουζίνα σας.

Εμείς σας παρουσιάζουμε την πιο νόστημη wrap ολικής με σολομό και τυρί cottage, που θα λατρέψετε!

Υλικά

1 κ.σ. σχοινόπρασο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
200 γρ. τυρί cottage
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
300 γρ. σολομό, φιλέτο, χωρίς δέρμα
αλάτι
πιπέρι
1 κ.γ. σουμάκ
1/2 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 καρότο
1 πιπεριά κόκκινη
4 τορτίγιες, ολικής άλεσης
1/4 ματσάκι ρόκα
φέτες λάιμ, από 1 λάιμ

Εκτέλεση

Αρχικά, ψιλοκόψτε το σχοινόπρασο και το φρέσκο κρεμμυδάκι και βάλτε σε ένα bowl το τυρί cottage, το σχοινόπρασο, το φρέσκο κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι κι ανακατέψτε με ένα κουτάλι.

Αφήστε στην άκρη της σος και προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βάλτε σε ένα άλλο σκεύος τον σολομό, αλάτι, πιπέρι, το σουμάκ, το τζίντζερ, το ελαιόλαδο κι ανακατέψτε προσεκτικά.

Μεταφέρετε τον σολομό σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστε στον φούρνο για 10-15 λεπτά. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο, αφήστε τον σολομό να κρυώσει για λίγα λεπτά και κόψτε τον σε φέτες.

Παράλληλα, κόψτε το καρότο σε λεπτά στικς και την πιπεριά σε λεπτές φέτες. Προσθέστε στο κέντρο της κάθε τορτίγιας 1 κ.σ. από τη σος, λίγες φέτες από τον ψημένο σολομό, μερικά στικς καρότου, φέτες από την κόκκινη πιπεριά και λίγη ρόκα. Τυλίξτε τις τορτίγιες και σερβίρετε μαζί με φέτες λάιμ.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

All about lips: Αυτό είναι το απόλυτο DIY lip balm που πρέπει να δοκιμάσετε

Hilary Duff: Αυτή είναι η εντυπωσιακή κατοικία της