Μπορεί το θερμόμετρο να κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ωστόσο, σταδιακά όλοι μας ξεκινάμε μία mini… προετοιμασία, με φόντο την άνοιξη.
Έχουμε μπει σε μία συγκεκριμένη διαδικασία, προσέχοντας τη διατροφή και τις συνήθειές μας. Αν ανήκετε κι εσείς στη συγκεκριμένη κατηγορία, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε μία πεντανόστιμη, healthy συνταγή, για να φτιάξετε τις δικές σας, homemade κρέπες.
Κρατήστε σημειώσεις κι απολαύστε το γεύμα σας!
Υλικά
600 γρ. ρόφημα αμυγδάλου, χωρίς ζάχαρη
4 αβγά, μεσαία
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σπορέλαιο
3-4 σταγόνες στέβια
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
4 κ.σ. αλεύρι βρώμης
Για τη σύνθεση
3 κ.σ. σπορέλαιο
50 γρ. ταχίνι
3 μπανάνες
50 γρ. μέλι
Για το σερβίρισμα
μπανάνα
δυόσμο
Εκτέλεση
Σε ένα bowl βάλτε το ρόφημα αμυγδάλου, τα αβγά, το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο, τη στέβια, το αλάτι, το αλεύρι βρώμης, το αλεύρι κι ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός.
Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και απλώστε 1 κ.γ. σπορέλαιο.
Βάλτε, με τη βοήθεια μιας κουτάλας της σούπας, μείγμα στο τηγάνι και φροντίστε να το απλώσετε σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
Ψήστε για 2 λεπτά να πάρει χρώμα. Γυρίστε την κρέπα από την άλλη πλευρά και απλώστε 1 κ.σ ταχίνι, 1 κ.γ. μέλι και μισή μπανάνα σε φέτες.
Διπλώστε στη μέση δύο φορές και αφαιρέστε από τη φωτιά. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για όλο το μείγμα και τα υλικά και φροντίστε να απλώνουμε σπορέλαιο πριν φτιάξετε την επόμενη κρέπα.
Σερβίρετε με μπανάνες και δυόσμο.