in

Πεντανόστιμο μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα και αμύγδαλα

Είστε λάτρεις της σοκολάτας και θέλετε να γευτείτε ένα νέο dessert, που θα ικανοποιήσει την ανάγκη σας για γλυκό;

Μπείτε στην κουζίνα σας και φτιάξτε το πιο νόστιμο μωσαϊκό με λευκή σοκολάτα και αμύγδαλα και σίγουρα, το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει!

Τι θα χρειαστείτε:

250 γρ. βούτυρο αγελάδας
1 κούπα κακάο
1 κούπα άχνη ζάχαρη
1 1⁄2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου (σε σούπερ μάρκετ)
100 γρ. λευκά αμύγδαλα
150 γρ. μπισκότα αμυγδάλου
100 γρ. λευκή σοκολάτα
άχνη ζάχαρη για επικάλυψη

Εκτέλεση

Πρώτα λιώστε το βούτυρο και αφήστε το να κρυώσει. Παράλληλα, ψήστε τα αμύγδαλα στους 180°C για 5 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστούν ελαφρώς κι αφού τα βγάλετε, αφήστε τα να κρυώσουν, πριν τα κόψετε σε χοντρά κομμάτια.

Αφού κρυώσει το βούτυρο, ανακατέψτε το με το κακάο, την άχνη και το εκχύλισμα και σπάστε τα μπισκότα σε μικρές μπουκιές, κόβοντας παράλληλα τη σοκολάτα σε χοντρά κομμάτια.

Ρίξτε τα όλα στο προηγούμενο μείγμα, προσθέστε και τα αμύγδαλα και ανακατέψτε με μια κουτάλα.

Σκεπάστε και αφήστε τα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Έπειτα, αδειάστε το μισό μείγμα σε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης και τυλίγοντάς το, δώστε του σχήμα μακρόστενο σαν σαλάμι, όσο χοντρό το επιθυμείτε. Αφού το τυλίξετε σωστά, κάντε το ίδιο με το υπόλοιπο μείγμα.

Τοποθετήστε τα κομμάτια που έχετε φτιάξει στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή για όλη τη νύχτα και κατόπιν, αφαιρέστε τη μεμβράνη και πασπαλίστε με άχνη.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Die With A Smile: Αυτό είναι το νέο τραγούδι της Lady Gaga και του Bruno Mars

Beauty & Home: Η απόλυτη DIY face mask που θα σας χαρίσει απίστευτη λάμψη