in

Πεντανόστιμη τραχανόπιτα στο τηγάνι for the win!

Πόσες φορές έχετε βρεθεί στο σπίτι σας, σε μία cozy, rainy day και αισθάνεστε την ανάγκη να δοκιμάσετε μία νέα, πεντανόστιμη συνταγή;

Τώρα που το θερμόμετρο έχει πέσει ξανά σε αρκετά χαμηλά επίπεδα -λοιπόν- ήρθε η ώρα να το κάνετε! Εμείς ανακαλύψαμε τη συνταγή για την πιο λαχταριστή τραχανόπιτα κι αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι απλά να τη δοκιμάσετε κι εσείς…

Υλικά

125 γρ. τραχανότο, μεσογειακό με φέτα & λιαστή ντομάτα
4 φύλλα κρούστας για πίτες
500 γρ. νερό
6-8 κ.σ. ελαιόλαδο
125 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
½ κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη

Εκτέλεση

Ρίξτε σε ένα πυρίμαχο bowl το τραχανότο και το νερό και καλύψτε με διάφανη μεμβράνη. Μεταφέρετε το bowl στον φούρνο μικροκυμάτων και ψήστε στα 800 watt για 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τον φούρνο μικροκυμάτων και αφήστε για 10 λεπτά να κρυώσει. Βγάλτε τη μεμβράνη και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.

Προσθέστε τη γραβιέρα και τη ρίγανη κι ανακατέψτε ξανά. Ρίξτε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι διαμέτρου 28 εκ.

Τοποθετήστε το πρώτο φύλλο στη μισή πλευρά της βάσης, ώστε να εξέχει από το τηγάνι και ραντίστε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Τοποθετήστε ακόμα 1 φύλλο στην άλλη μισή πλευρά και ραντίστε με ακόμα 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για τα άλλα 2 φύλλα. Ρίξτε τη γέμιση και απλώστε την με ένα κουτάλι. 

Διπλώστε τα φύλλα προς τα μέσα και ραντίστε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τοποθετήστε το τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ψήστε για 4-5 λεπτά. Αναποδογυρίστε την πίτα με τη βοήθεια ενός πιάτου και ψήστε για ακόμα 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθεί μέχρι μέσα. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και τοποθετήστε την πίτα σε ένα ξύλο κοπής. Κοψτε σε 6 κομμάτια και σερβίρετε.   

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Kate Moss: Η super λαμπερή εμφάνιση με την κόρη της στο Παρίσι

Gisele Bündchen: Δημιουργεί το απόλυτο ιταλικό γεύμα στο αγαπημένο της restaurant!