in

Πεντανόστιμες κρέπες με καραμέλα και σοκολάτα

Είστε λάτρεις της σοκολάτας και θέλετε να δοκιμάσετε μία νέα, πεντανόστιμη συνταγή, για να απολαύσετε το απόλυτο dessert;

Πώς θα σας φαινόταν μία λαχταριστή κρέπα με σοκολάτα, καραμέλα και μπανάνα; Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή βήμα-βήμα και ανακαλύψτε το απόλυτο must-try επιδόρπιο, που διαφέρει από τα υπόλοιπα και θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας.

Υλικά

5 κρέπες
2 μπανάνες, σε λεπτές ροδέλες
80 γρ. σταφίδες μαύρες
30 ml ρούμι
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
80 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα
100 γρ. ζάχαρη
180 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα bowl, ανακατέψτε τις σταφίδες με το ρούμι, την μπανάνα, το φουντούκι και τη σοκολάτα και αφήστε τα στην άκρη.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάλτε τη ζάχαρη με περίπου 60 ml νερό και ζεστάνετέ την σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να λιώσει.

Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίξτε την κρέμα γάλακτος και βάλτε ξανά στη φωτιά, ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθεί και να σχηματιστεί μια ρευστή καραμέλα.

Ρίξτε το βούτυρο, ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και αποσύρετε από τη φωτιά. Βάλτε κάθε κρέπα σε πιάτο, μοιράστε τη γέμιση στην επιφάνειά τους και τυλίξτε σε ρολό ή διπλώστε στη μέση.

Περιχύστε με λίγη από την καραμέλα. Αν θέλετε, πασπαλίστε με λίγο κακάο ή ζάχαρη άχνη και γλυκό του κουταλιού και συνοδέψτε με παγωτό πραλίνα.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Jamie Oliver: Φτιάχνει την πιο λαχταριστή σαλάτα με τα leftovers των γιορτών

Οι πρωταγωνιστές του Saltburn δίνουν τις πιο hot απαντήσεις