in

Πένθος στον κόσμο της μόδας: “Έφυγε” ο Roberto Cavalli

Έγραψε τη δική του ιστορία στον λαμπερό κόσμο της μόδας και άφησε εποχή. Ο Roberto Cavalli έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή, στο σπίτι του στη Φλωρεντία, μετά από μάχη με μακρά ασθένεια. 

Ο Cavalli γεννήθηκε στη Φλωρεντία της Ιταλίας, στις 15 Νοεμβρίου του 1940 και προερχόταν από οικογένεια καλλιτεχνών, ενώ ο ίδιος φοίτησε το τοπικό Ινστιτούτο Τέχνης και ως φοιτητής δημιούργησε τα πρώτα του λουλουδάτα μοτίβα τα οποία αποτύπωσε πάνω σε πλεκτά.

Το 1970 ίδρυσε το ομώνυμο brand του παρουσιάζοντας την πρώτη του συλλογή στο Salon du Prêt-à-Porter στο Παρίσι και το μότο του ήταν το: “Η υπερβολή είναι επιτυχία”.
 
Ο iconic σχεδιαστής, άνοιξε την πρώτη του boutique, το Limbo, στο Saint Tropez το 1972 και σημείωσε τεράστια επιτυχία με το… καλημέρα, με τις συλλογές του να ξεχωρίζουν ανέκαθεν για την υπερβολή τους.

Είχε συνεργαστεί με κορυφαία ονόματα και όλα τα αυτά τα χρόνια, τον έχουν αποθεώσει οι πιο σπουδαίες προσωπικότητες του χώρου, ενώ είχε παντρευτεί δυο φορές και είχε αποκτήσει έξι παιδιά, το τελευταίο μόλις το 2023 με την τελευταία του σύντροφο, Sandra Nilsson. 

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Prada: Συνεργάζεται με την Scarlett Johansson για την νέα εκδοχή της Galleria Bag

Olivia Wilde: Μία άκρως εντυπωσιακή και… αποκαλυπτική εμφάνιση στο Τόκιο