in

Ναόμι Οσάκα: Η μάχη με την κατάθλιψη και το σπουδαίο παράδειγμα

Η Ναόμι Οσάκα έχει μιλήσει πολλές φορές δημόσια για τα προβλήματα ψυχικής υγείας που αντιμετώπισε και την έκαναν να πάρει τη δύσκολη απόφαση να αποσυρθεί από το γαλλικό Open πέρσι.

Σε συνέντευξή της, η διάσημη τενίστρια σημείωσε πως κι άλλοι αθλητές την πλησίασαν, θέλοντας να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες, σε μία περίοδο όπου η πίεση από τα media και τον κόσμο είναι τεράστια.

“Όταν μίλησα για τις μάχες… μίλησα με πολλούς αθλητές που μου είπαν πως κι εκείνοι υπέφεραν αθόρυβα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα κάτι τέτοιο, ήταν κάπως περίεργο. Για πρώτη φορά, είχα δημοσιογράφους στο σπίτι και το ξενοδοχείο μου, κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά. Ήταν περίεργη αίσθηση και σοκαρίστηκα που οι άνθρωποι νοιάζονταν τόσο. Χαίρομαι που έδωσα και σε άλλους την ευκαιρία να μιλήσουν γι’αυτό, ακόμη και αν δεν ήταν στις προθέσεις μου, ούτε το περίμενα. Ξεκίνησε μια δημόσια συζήτηση που νομίζω όλοι έπρεπε να αρχίσουμε”, ανέφερε αρχικά η Οσάκα.

“Νιώθω άνετα με αυτό που είμαι και με το από πού προέρχομαι. Υπάρχουν πάνω και κάτω και δεν θα άλλαζα τίποτα, κάτι που πραγματικά με βοηθά να έχω εσωτερική γαλήνη. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο παλεύουν με την ψυχική υγεία και παίρνοντας θέση για να προστατεύσω πέρυσι τη δική μου, ακούσια πυροδότησα μια δημόσια συζήτηση. Έκτοτε εστιάζω, όχι μόνο στη δική μου ψυχική υγεία, μεταξύ άλλων κάνοντας διαλογισμό και ψυχανάλυση, αλλά συνειδητοποίησα πως η δική μου εμπειρία μπορεί να βοηθήσει κι άλλους. Στόχος μου είναι να ενθαρρύνω άλλους ανθρώπους να μην είναι διστακτικοί να ζητήσουν τη βοήθεια που χρειάζονται”, πρόσθεσε στη συνέχεια.

Η διάσημη τενίστρια, αποκάλυψε πως πάσχει από κατάθλιψη από το US Open του 2018 κι όπως λέει, δίνει τη δική της μάχη όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να μπορέσει να διαχειριστεί το άγχος στην καθημερινότητά της.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σελίν Ντιόν: Η συγκινητική φωτογραφία με τους γιους της και το ξεχωριστό μήνυμα

Η συνταγή της ημέρας: Vegan quesadillas με χαμηλά λιπαρά