in

Βασίλισσα Ελισάβετ: Καταδικάστηκε σε φυλάκιση ο νεαρός που αποπειράθηκε να τη σκοτώσει

Ο νεαρός Βρετανός που εισέβαλε στο κάστρο του Ουίνδσορ την ημέρα των Χριστουγέννων του 2021 με σκοπό να σκοτώσει τη βασίλισσα Ελισάβετ, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης.

Ο Jaswant Singh Chail καταδικάστηκε σε υβριδική ποινή 9 ετών στο Κεντρικό Ποινικό Δικαστήριο της Αγγλίας και της Ουαλίας, όπως σημείωσε σε σχετική ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία. 

“Ο Chail σχεδίαζε τις ενέργειές του για αρκετούς μήνες και μέχρι και λίγο πριν από τη σύλληψή του, η πρόθεσή του να προκαλέσει σοβαρή βλάβη ή να σκοτώσει τη βασίλισσα ήταν σαφής”, ανέφερε στην ανακοίνωση ο διοικητής Dominic Murphy της Αντιτρομοκρατικής Διοίκησης της Met και συνέχισε:

“Ο επαγγελματισμός, η ικανότητα και η γενναιότητα που επέδειξαν οι αστυνομικοί καθώς αντιμετώπισαν έναν μασκοφόρο οπλισμένο με βαλλίστρα ήταν υποδειγματικός. Το γεγονός ότι κανείς δεν κινδύνεψε οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν την κατάσταση. Αυτό θα μπορούσε εύκολα να είχε καταλήξει με κάποιον να τραυματιστεί σοβαρά ή και χειρότερα. Μετά τη σύλληψη του Chail διεξήχθη μια εξαιρετικά ενδελεχής έρευνα και ο τεράστιος όγκος των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν από τους ντετέκτιβ οδήγησε στην καταδίκη του για αυτά τα πολύ σοβαρά αδικήματα. Καθημερινά, οι αξιωματικοί της Διοίκησης Προστασίας Αξιωματικών και Κοινοβουλευτικών εκτελούν τα καθήκοντά τους με μεγάλη αφοσίωση και επαγγελματισμό, διατηρώντας τα άτομα και τις τοποθεσίες που προστατεύουν ασφαλή από ένα πλήθος πιθανών απειλών και κινδύνων”.

Ο Chail συνελήφθη στους χώρους του Κάστρου του Ουίνδσορ, όπου βρίσκονταν η βασίλισσα Ελισάβετ και μέλη της βασιλικής οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων του σημερινού βασιλιά Καρόλου και της βασίλισσας Καμίλα…

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πριγκίπισσα Βεατρίκη: Το λαμπερό gala και η εντυπωσιακή εμφάνιση

Julia Louis – Dreyfus: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τη μάχη με τον καρκίνο