in

Αυτή είναι η must-try μανιταρόσουπα βελουτέ με 7 υλικά

Η θερμοκρασία σιγά-σιγά πέφτει και τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή για να βάλετε στη ζωή σας νέες συνταγές, που μοιάζουν ιδανικές γι’ αυτόν τον καιρό.

Τι θα λέγατε για μία μανιταρόσουπα βελουτέ; Είναι πολύ εύκολο να τη φτιάξετε κι αποτελεί ιδανική λύση, για πρώτο πιάτο, σε ένα οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε τη και θα τη λατρέψετε!

Υλικά

450 γρ. μανιτάρια σε φέτες
1 λίτρο ζωμό κότας ή λαχανικών
80 γρ. μαργαρίνη
1 κρεμμύδι ξερό σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
200 ml ξινόγαλο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινήστε, τοποθετώντας τη μαργαρίνη σε ένα βαθύ κατσαρολάκι για να λιώσει. Ρίξτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 3 λεπτά.
Συμπληρώστε τα μανιτάρια συνεχίστε την ίδια διαδικασία, για άλλα 2 λεπτά.

Προσθέστε το ζωμό κι αφήστε να μαγειρευτούν τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Πολτοποιήστε τη σούπα σας, προσθέστε το ξινόγαλο κι αφήστε για 3-4 λεπτά ακόμη για να δέσει. Μεταφέρετε σε βαθιά bowl κι απολαύστε το γεύμα σας.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Rosie Huntington-Whiteley: Αυτό είναι το προϊόν για τα μαλλιά που δεν αποχωρίζεται

Carla Bruni: Μίλησε ανοικτά για τη “μάχη” της με τον καρκίνο