Η θερμοκρασία σιγά-σιγά πέφτει και τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή για να βάλετε στη ζωή σας νέες συνταγές, που μοιάζουν ιδανικές γι’ αυτόν τον καιρό.
Τι θα λέγατε για μία μανιταρόσουπα βελουτέ; Είναι πολύ εύκολο να τη φτιάξετε κι αποτελεί ιδανική λύση, για πρώτο πιάτο, σε ένα οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε τη και θα τη λατρέψετε!
Υλικά
450 γρ. μανιτάρια σε φέτες
1 λίτρο ζωμό κότας ή λαχανικών
80 γρ. μαργαρίνη
1 κρεμμύδι ξερό σε κύβους
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
200 ml ξινόγαλο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινήστε, τοποθετώντας τη μαργαρίνη σε ένα βαθύ κατσαρολάκι για να λιώσει. Ρίξτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 3 λεπτά.
Συμπληρώστε τα μανιτάρια συνεχίστε την ίδια διαδικασία, για άλλα 2 λεπτά.
Προσθέστε το ζωμό κι αφήστε να μαγειρευτούν τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Πολτοποιήστε τη σούπα σας, προσθέστε το ξινόγαλο κι αφήστε για 3-4 λεπτά ακόμη για να δέσει. Μεταφέρετε σε βαθιά bowl κι απολαύστε το γεύμα σας.