in

Αμάλ Κλούνεϊ: Εκπέμπει SOS για την Ουκρανία!

Η Αμάλ Κλούνεϊ δεν ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που παρακολουθούν απλά τις εξελίξεις. Παίρνει θέση για “καυτά” θέματα και μιλάει για όλα.

Έτσι και τώρα, τοποθετείται για την κατάσταση στην Ουκρανία κι όλα όσα συμβαίνουν εκεί, σημειώνοντας:

“Ο επιθετικός πόλεμος του Πούτιν είναι τόσο εξοργιστικός, που ακόμη κι έπειτα από επανειλημμένες προειδοποιήσεις των ΗΠΑ και το μεγάλο εγκληματικό παρελθόν της Ρωσίας, οι Ουκρανοί δεν πίστευαν ότι θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Υυπήρχαν πολλές ενδείξεις για τη γενοκτονία που εκτυλίσσεται στη χώρα”.

Η δικηγόρων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κάλεσε τον κόσμο να αναλάβει δράση και να πάρει θέση απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο, τονίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια.

“Απελαύνονται χιλιάδες παιδιά με βία στη Ρωσία; Βιάζονται έφηβες στον δρόμο, μπροστά σε συγγενείς και γείτονες; Βομβαρδίστηκε πραγματικά κτίριο, μπροστά από το οποίο ήταν γραμμένη η λέξη “παιδιά”; Βασανίζονται συστηματικά και λιμοκτονούν μέχρι θανάτου άμαχοι στη Μαριούπολη; Δυστυχώς, η απάντηση είναι ναι”, πρόσθεσε.

Η Αμάλ είναι μέλος μιας διεθνούς νομικής ομάδας εργασίας που συμβουλεύει την Ουκρανία για τη διασφάλιση της λογοδοσίας για τα θύματα της Ουκρανίας, θέλοντας να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Χάρι Στάιλς: Ο διαφορετικός δίσκος κι η καραντίνα που τα άλλαξε όλα

Μισέλ Φάιφερ: Ο ρόλος της Μπέτι Φορντ κι η νέα πρόκληση