in

Breakfast lovers: 2+1 πεντανόστιμες συνταγές με βρώμη για το πιο λαχταριστό πρωινό

Η βρώμη είναι ένα δημητριακό πλούσιο σε φυτικές ίνες και θρεπτικά στοιχεία και δεν είναι τυχαίο ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι διατροφολόγοι τη συστήνουν ανεπιφύλακτα.

Μήπως ήρθε η ώρα να την βάλετε κι εσείς στη ζωή σας; Παρακάτω ακολουθούν 3 εύκολες και το κυριότερο, υγιεινές συνταγές για το πιο απολαυστικό πρωινό με βασικό συστατικό τη βρώμη.

Porridge με μήλο και κανέλα

Υλικά

1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου
1 μήλο
2 κ.σ. κανέλα
2 κ.σ. σιρόπι σφένδαμου

Εκτέλεση

Τοποθετήστε σε μία κατσαρόλα το almond oil, τη βρώμη, την κανέλα και το σιρόπι σφενδάμου. Αφήστε το μείγμα να βράσει για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας κι όταν αποκτήσει μία κρεμώδη υφή, τοποθετήστε και τα κομματάκια του μήλου. Ολοκληρώστε πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα κι απολαύστε το πρωινό σας.

Porridge με μπανάνα και κακάο

Υλικά

1 φλιτζάνι βρώμη
1 ώριμη μπανάνα
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. σπόροι chia
1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίξτε το γάλα αμυγδάλου και τη βρώμη κι ανακατέψτε καλά, σε σιγανή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέστε το κακάο και την κανέλα και συνεχίστε να ανακατεύετε το μείγμα, μέχρι να αποκτήσει τη μορφή κρέμας. Τοποθετήστε το σε ένα βαθύ bowl κι ολοκληρώστε επιλέγοντας σαν toppings τα κομματάκια της μπανάνας και τους σπόρους chia.

Smoothie με βρώμη και φρούτα του δάσους

Yλικά

1 φλιτζάνι βρώμη
1 φλιτζάκι γάλα αμυγδάλου
1 φλιτζάνι παγωμένα μούρα
1 μπανάνα
1 κ.γ. φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση

Τοποθετήστε σε ένα blender όλα τα υλικά και χτυπήστε το μείγμα σας, μέχρι να γίνουν ένα όλα τα υλικά. Απολαύστε το smoothie σας on the go και δώστε στον οργανισμό σας το απαραίτητο boost για μία άκρως παραγωγική ημέρα.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Adria Arjona: Αυτά είναι τα αγαπημένα της beauty tips

Rachel Bilson: Μοιράζεται την αγαπημένη της 10-minute beauty routine