in

Φεστιβάλ Βενετίας: Ο Γιώργος Λάνθιμος πήρε τον Χρυσό Λέοντα

Το 80ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ολοκληρώθηκε με την απονομή του Χρυσού Λέοντα, με την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Poor Things» με πρωταγωνίστρια την Emma Stone να κερδίζει το βραβείο.

Η ταινία είχε αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια από κοινό και κριτικούς κι αυτή την εξέλιξη την περίμεναν -ουσιαστικά- άπαντες, ενώ στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου υπηρξαν πολλές ερωτήσεις για τις ερωτικές σκηνές και το πώς της προσέγγισε ο σκηνοθέτης, αλλά κι η ηθοποιός, η οποία σε διάφορες στιγμές της ταινίας εμφανίζεται και ολόγυμνη.

«Πρέπει να δώσω τα εύσημα στη συντονίστρια οικειότητας της ταινίας. Στην αρχή, το επάγγελμα αυτό μοιάζει απειλητικό για τους περισσότερους σκηνοθέτες, αλλά πιστεύω πως είναι σαν όλα τα άλλα: Αν είσαι καλός άνθρωπος, είναι τέλειο και συνειδητοποιείς ότι όντως τους χρειάζεσαι. Έκανε τα πάντα ευκολότερα για όλους. Έτσι, είχαμε μόνο τρία άτομα στον χώρο. Μόνο την κάμερα, μερικές φορές δεν ήταν καν ο ήχος. Φτιάξαμε έτσι ένα πολύ άνετο και “κλειστό” περιβάλλον”, εξήγησε αρχικά ο Γιώργος Λάνθιμος και συνέχισε:

“Η Emma έπρεπε να μη νιώθει καμία ντροπή για το σώμα και τη γύμνια της. Και το κατάλαβε αμέσως. Το τέλειο με την Emma κι εμένα, είναι ότι έχουμε γυρίσει τέσσερις ταινίες μαζί, οπότε υπάρχει κώδικας. Μπορούμε να επικοινωνήσουμε χωρίς να χρειαστεί να εξηγήσουμε τα πάντα. Έχουν γυριστεί ταινίες που είναι μοναδικές και εξαιρετικές. Στην εποχή μας, δεν υπάρχουν πολλές τέτοιες. Μου είναι δύσκολο να πω τι ακριβώς είναι.

Ο τρόπος που μιλάμε για την ελευθερία και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο και τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, και τη σχέση μεταξύ ανδρών και γυναικών, είναι πολύ σύγχρονος. Τα πράγματα έχουν αλλάξει κάπως, και το βιβλίο γράφτηκε τη δεκαετία του ’90. Είναι αστείο που έχουν αλλάξει πολλά από τότε”, κατέληξε.

Το Poor Things θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 4 Ιανουαρίου και φυσικά, όλοι περιμένουν την πρεμιέρα με μεγάλο ενδιαφέρον.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Blake Lively – Ryan Reynolds: Η βόλτα και η εντυπωσιακή εμφάνιση

Kylie Minogue: Το εντυπωσιακό εξώφυλλο και η εξομολόγηση