in

Πριγκίπισσα Βεατρίκη: Η εξομολόγηση για τη δυσλεξία

Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, η πριγκίπισσα Βεατρίκη μίλησε για τη δυσλεξία, την οποία αντιμετωπίζει καθημερινά με τον σύζυγό της, Edoardo Mapelli Mozzi.

Μεταξύ άλλων, η νεαρή πριγκίπισσα τόνισε ότι τόσο η ίδια όσο και ο αγαπημένος της, έχουν συμφωνήσει να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για τα παιδιά τους εάν διαπιστωθεί ότι πάσχουν από την ίδια μαθησιακή δυσκολία.

“Ως δύο δυσλεκτικοί, θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε ως γονείς αν τα παιδιά μας έχουν δυσλεξία ή όχι και πώς να τα υποστηρίξουμε καλύτερα. Αλλά νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορώ να κάνω, αν τελικά είναι και αυτά δυσλεκτικά, θα είναι να τα βοηθήσω”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

“Το γεγονός ότι είμαι μέλος αυτής της κοινότητας, νομίζω ότι μου έχει δώσει μια λίγο μεγαλύτερη κατανόηση και θα ήθελα πραγματικά να ισχύει αυτό για όλους τους γονείς. Έτσι, το να φέρουμε τους γονείς στη συζήτηση, νομίζω ότι είναι πραγματικά συναρπαστικό, διότι όταν ένας γονέας τυχαίνει να μάθει ότι το παιδί του είναι δυσλεκτικό, δεν νομίζω ότι λαμβάνει τη σωστή υποστήριξη. Είμαστε ακόμα πολύ νωρίς σε ό,τι πετυχαίνουμε μαζί και είναι πραγματικά συναρπαστικό να δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά για να βοηθήσουμε τον γονέα να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του”.

Η εγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ εμφανίστηκε στο podcast ως πρέσβειρα της φιλανθρωπικής οργάνωσης Made By Dyslexia, η οποία συνεργάζεται με την εκπομπή.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρίγκιπας Αλβέρτος: Το ταξίδι στη Ρώμη και οι νέες φήμες

Πεντανόστιμη πίτσα με τορτίγια και μοτσαρέλα