in

Αντζελίνα Τζολί: Το μήνυμά της για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Angelina Jolie poses for photographers upon arrival at the premiere of the film 'Eternals' on Wednesday, Oct. 27, 2021 in London. (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

Η κατάσταση στην Ουκρανία γίνεται όλο και πιο δύσκολη μέρα με τη μέρα, με τον πλανήτη να παρακολουθεί τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα.

Η Αντζελίνα Τζολί, που είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη και πάντα προσπαθεί να βοηθάει με κάθε τρόπο ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, μοιράστηκε ένα ντοκουμέντο από το κύμα Ουκρανών προσφύγων.

Πρόκειται για ένα βίντεο από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), παρουσιάζοντας τους ανθρώπους που βρίσκονται στα σύνορα Μολδαβίας-Ουκρανίας, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου.

“Στεκόμαστε εδώ, ακριβώς στα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Μολδαβίας. Η κατάσταση σου σπαράζει την καρδιά. Χιλιάδες πρόσφυγες έχουν περάσει στη Μολδαβία τις τελευταίες ώρες. Τεράστια πλήθη από γυναίκες και παιδιά. Η στάση των αρχών της Μολδαβίας είναι πραγματικά εκπληκτική.

Οι άνθρωποι δε χρειάζονται καν διαβατήρια, αρκεί να δείξουν οποιοδήποτε έγγραφο ταυτοποίησης για να διασχίσουν τα σύνορα. Έχουν ναυλωθεί λεωφορεία, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν χωρίς χρέωση. Τους προσφέρεται φαγητό, υποστήριξη”, αναφέρει στο βίντεο ο εκπρόσωπος της UNHCR, ο Roland Schilling.

Σε άλλη ανάρτησή της, η Τζολί λίγο νωρίτερα είχε αναφέρει πως: “Εστιάζουμε στην προσπάθεια να διασφαλίσουμε την προστασία και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των εκτοπισμένων και των προσφύγων στην περιοχή”.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κιμ Καρντάσιαν: Μαγνήτισε τα βλέμματα και στο Μιλάνο

Γουίλιαμ – Κέιτ: Έστειλαν το μήνυμά τους στον ουκρανικό λαό