in

Λισαβόνα: Aυτά είναι τα 2+1 must-visit spots της πόλης

Μετά από αρκετούς μήνες όπου ο περισσότερος κόσμος δεν είχε τη δυνατότητα να ταξιδέψει, πλέον, όλες οι χώρες επιστρέφουν στους κανονικούς τους ρυθμούς.

Τώρα, είναι η κατάλληλη στιγμή για σύντομες εξορμήσεις στις πιο όμορφες χώρες της Ευρώπης και φυσικά, μία από αυτές είναι η Πορτογαλία.

Η μαγευτική, Λισαβόνα αποτελεί must-visit σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς κι αν σκοπεύετε κι εσείς να την επισκεφτείτε, παρακάτω ακολουθούν τρία μαγευτικά μέρη στην πόλη που θα πρέπει να βρίσκονται στη λίστα σας.

Elevador de Santa Justa

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ασανσέρ που υπάρχει από τον 19ο αιώνα και μεταφέρει επιβάτες από την περιοχή Baixa στην περιοχή Largo do Carmo. Σήμερα, δεν αποτελεί βασικό μεταφορικό μέσο, αλλά περισσότερο συγκεντρώνεται σε αυτό πλήθος κόσμου που θέλει να το θαυμάσει από κοντά. Προσφέρει μία πανοραμική θέα σε ολόκληρη τη Λισαβόνα και πραγματικά, πρόκειται για μία μοναδική εμπειρία που αξίζει να βιώσει κανείς.

Castelo de São Jorge

Βρίσκεται στον υψηλότερο λόφο της Λισαβόνας και προσφέρει μία πανέμορφη θέα σε όλη την πόλη και στον ποταμό Τάγο. Το Castelo de São Jorge είναι ένα πανέμορφο κάστρο, που αποτελεί σύμβολο για την πόλη. Ανεβαίνοντας, συναντά κανείς 11 πύργους κι ένα μουσείο, ωστόσο για να απολαύσετε την περιήγησή σας σε αυτό, θα πρέπει να αφιερώσετε περίπου 2-3 ώρες.

Torre de Belém

Ο πύργος Belem αποτελεί must-visit για όσους επισκέπτονται τη Λισαβόνα κι είναι λάτρεις της ιστορίας. Κατασκευάστηκε το 1515 σαν οχυρό για να προστατεύει την είσοδο του λιμανιού κι ήταν ο χώρος που έμεναν συνήθως οι μεγάλοι θαλασσοπόροι, ενώ σήμερα, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Φτάνοντας στον πύργο, θα αισθανθείτε ότι μεταφέρεστε πίσω στην εποχή των ιπποτών κι αυτό από μόνο του, είναι αρκετό!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τζένιφερ Άνιστον: Το απόλυτο μυστικό της για ένα λαμπερό πρόσωπο

Pancakes lovers: Η αλμυρή εκδοχή τους θα σας κλέψει την καρδιά