in

Σβιτόλινα: Δίπλα στους συμπατριώτες της η 27χρονη τενίστρια

Η κορυφαία τενίστρια της Ουκρανίας, Ελίνα Σβιτολίνα τα τελευταία χρόνια μπορεί να βρίσκεται στη Γαλλία, ωστόσο, παρακολουθεί με τεράστια αγωνία τις εξελίξεις στην πατρίδα της.

Η σκέψη της είναι στους συμπατριώτες της, που βιώνουν εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, με την 27χρονη τενίστρια, να εμφανίζεται διατεθειμένη να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προκειμένου να βοηθήσει την πατρίδα της.

Η Σβιτόλινα θα διαθέσει τα χρηματικά έπαθλα που θα κερδίσει από τα μελλοντικά τουρνουά τένις που θα συμμετάσχει, υπέρ του στρατού και γενικά των αναγκών της Ουκρανίας, με την ίδια να αναφέρει:

“Είμαι σοκαρισμένη απ’ αυτόν τον φριχτό εφιάλτη. Προσεύχομαι κάθε λεπτό για την οικογένειά μου, για τους φίλους μου, για όλο τον κόσμο στην Ουκρανία και σε όλο τον κόσμο για ασφάλεια, για ειρήνη. Προσπαθώ να είμαι σε επαφή με τους φίλους μου και με την οικογένειά μου που βρίσκεται στην Ουκρανία, για να μαθαίνω τι συμβαίνει εκεί.

Είμαι πολύ ασφαλής συγκριτικά με εκείνους, γι’ αυτό και σκέφτομαι μόνο εκείνους αυτή τη στιγμή, αλλά γι’ αυτό και είμαι πολύ αγχωμένη, γιατί δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να τους βοηθήσω. Μακάρι να μπορούσα να τους βοηθήσω με κάποιο τρόπο. Είναι πολύ δύσκολο ψυχολογικά. Δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε, το μόνο που κάνω είναι να προσεύχομαι.

Είναι μια φριχτή κατάσταση για το λαό της Ουκρανίας, αυτό που περνάνε τώρα, δεν κοιμούνται τα βράδια, μένουν χωρίς φαγητό και χωρίς ρεύμα, είναι τραγικό. Είναι αποκαρδιωτικό να το μαθαίνω αυτό. Ο πόλεμος είναι κάτι που πρέπει να σταματήσουμε, είναι πολύ δύσκολο για μένα να συνειδητοποιήσω τι συμβαίνει”, ανέφερε η 27χρονη τενίστρια, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε, όντας φανερά προβληματισμένη για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σάρα Τζέσικα Πάρκερ – Μάθιου Μπρόντερικ: Επέστρεψαν στο Broadway

Armani: Ένα ξεχωριστό show αφιερωμένο στα θύματα