in

Πεντανόστιμη σπιτική γκρανόλα με μέλι, ελαιόλαδο και ταχίνι

Η γκρανόλα κερδίζει όλο και περισσότερους fans τα τελευταία χρόνια και είναι ενδεικτικό, ότι αποτελεί σταθερή επιλογή πολλών για ένα πλούσιο και πολύ-πολύ θρεπτικό πρωινό.

Τι θα λέγατε να φτιάξετε τώρα τη δική σας, σπιτική γκρανόλα με πολύ απλά και εύκολα steps; Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και δημιουργήστε ένα μικρό θαύμα.

Υλικά

200 γρ. νιφάδες βρώμης
60 γρ. αμύγδαλα αναποφλοίωτα
50 γρ. λιναρόσποροι
60 γρ. καρυδόψιχα, χοντροσπασμένη
50 γρ. ηλιόσποροι
60 γρ. φιστίκια Αιγίνης, χοντροσπασμένα
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1/3 κουτ. γλυκού αλάτι
1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
6 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
1 κουτ. σούπας ταχίνι
60 γρ. σταφίδες ξανθές
60 γρ. ξερά βερίκοκα, ψιλοκομμένα
60 γρ. ξερά σύκα, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Ξεκινήστε, προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180° C. Έπειτα, καλύψτε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα bowl, ανακατέψτε όλους τους ξηρούς καρπούς με το ελαιόλαδο, το μέλι, το ταχίνι, το αλάτι και τα μπαχαρικά.

Απλώστε τους σε μία στρώση πάχους 1 εκ. στο ταψί και ψήστε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστούν καλά. Κάθε 10 λεπτά, είναι καλό να ελέγχετε τον φούρνο, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα τα υλικά. Αφού τον σβήσετε, προσθέστε τα ξερά φρούτα στο μείγμα του ταψιού, ανακατέψτε ξανά και αφήστε τα στον ζεστό φούρνο για 2-5 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν καλά.

Ξεφουρνίστε και αφήστε την γκρανόλα να κρυώσει καλά. Σπάστε τα μεγάλα κομμάτια με το χέρι σας και μεταφέρετε την γκρανόλα σε ένα βάζο. Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Vanessa Kirby: Αποκαλύπτει ενδιαφέρουσες πτυχές του εαυτού της

Λιπαρά μαλλιά; Αυτή είναι η must-try μάσκα με αβοκάντο