Αυτή η εποχή, είναι ιδανική για να δοκιμάσετε νέες συνταγές και να πειραματιστείτε.
Αν θέλετε να φτιάξετε ένα πεντανόστιμο snack, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τις πιο νόστιμες μπρουσκέτες με σολομό, ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή:
Υλικά
6 φέτες ψωμί, μαύρο πολύσπορο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. τυρί κρέμα
πιπέρι, φρέσκο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1/2 αγγούρι
120 γρ. σολομός gravadlax
Εκτέλεση
Ξεκινήστε, ραντίζοντας τις φέτες ψωμιού με λίγο ελαιόλαδο. Σε ένα bowl, ανακατέψτε με σύρμα το τυρί κρέμα, μία κουταλιά ελαιόλαδο, φρέσκο πιπέρι και το ξύσμα από το λεμόνι. Κόψτε το αγγούρι μαζί με τη φλούδα σε λεπτές φέτες και πάρτε μόνο τη σάρκα και όχι τα κουκούτσια.
Στη συνέχεια μαρινάρετε σε ένα bowl τις φέτες του αγγουριού μαζί με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το χυμό του λεμονιού. Αλείψτε την κάθε φέτα του ψωμιού με το τυρί κι από πάνω βάλτε 2-3 φέτες αγγουριού και 1 φέτα σολομό. Σερβίρετε με φρέσκο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο από επάνω.