in

Πεντανόστιμα μπισκότα βρώμης με μέλι

Τα μπισκότα βρώμης αποτελούν αγαπημένη επιλογή για όσους θέλουν να υιοθετήσουν ένα healthy lifestyle και να δοκιμάσουν υγιεινές, αλλά πεντανόστιμες συνταγές.

Πρόκειται για ένα λαχταριστό snack, που ταιριάζει άψογα σε κάθε ώρα της ημέρας και δεν απαιτείται ιδιαίτερος κόπος για να το φτιάξετε.

Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή που θα λατρέψετε!

Υλικά (για περίπου 30 μπισκότα)
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
50 γρ. μαύρη ζάχαρη
120 γρ. βρώμη
5 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
90 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. γάλα
40 γρ. τριμμένα καρύδια

Εκτέλεση

Ξεκινήστε, προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180 °C και στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Σε ένα bowl, ρίξτε το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βρώμη, το μέλι και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και την κανέλα, συνεχίζοντας την ίδια διαδικασία.

Κατόπιν, ρίξτε στο ίδιο σκεύος το γάλα και τα τριμμένα καρύδια και συνεχίστε το ανακάτεμα. Το μείγμα θα είναι σχετικά κολλώδες.

Ξεκινήστε να παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη σας και φτιάξετε μικρά μπαλάκια με τα χέρια ή με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Πιέστε τα κι από τις δύο πλευρές, μέχρι να δημιουργηθούν επίπεδα μπισκότα και στη συνέχεια, τοποθετήστε τα στο ταψί σας, για να ψηθούν για 8-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες τους.

Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Karlie Kloss: Μοιράζεται όσα περιλαμβάνει η beauty-bag της

Benedict Cumberbatch: Σοκαριστική επίθεση στην κατοικία του!