Οι σαλάτες αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα σύντομο lunch-break και συχνά, καλούμαστε να επιλέξουμε την αγαπημένη μας.
Αν θέλετε να δοκιμάσετε κι εσείς μία νέα συνταγή, ακολουθήστε αυτήν που ακολουθεί step by step και φτιάξτε τη δική σας, πεντανόστιμη πράσινη σαλάτα με σως μελιού και παρμεζάνα.
Υλικά
1 μεγάλη ρίζα μαρούλι ή σγουρή σαλάτα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
6-8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
φλέικς παρμεζάνας
Για τη βινεγκρέτ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μέλι
1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. μουστάρδα
1 πρέζα πιπέρι
αλάτι
Εκτέλεση
Ξεκινήστε με τη βινεγκρέτ, ρίχνοντας όλα τα υλικά σε ένα bowl. Ανακατέψτε καλά κι αφήστε το στην άκρη. Αφού πλύνετε καλά τα λαχανικά, αφήστε το μαρούλι να στραγγίξει και κόψτε το σε μικρά κομμάτια.
Ρίξτε το σε ένα μεγάλο, βαθύ σκεύος μαζί με τα ντοματίνια και προσθέστε τη βινεγκρέτ, ανακατεύοντας πολύ καλά. Ολοκληρώστε με τα φλέικς παρμεζάνας κι απολαύστε την πράσινη σαλάτα σας.