in

Βίρτζιλ Άμπλο: Ο γνωστός σχεδιαστής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 41 ετών

Ο κόσμος της μόδας βυθίστηκε στο πένθος, καθώς ο Βίρτζιλ Άμπλο έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 28 Νοεμβρίου σε ηλικία μόλις 41 ετών.

Ο πασίγνωστος σχεδιαστής, που το 2018 ανέλαβε το ρόλο του καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Louis Vuitton, για τις ανδρικές συλλογές, έχοντας δημιουργήσει και το δικό του brand, με το όνομα Off White, έδωσε σκληρή μάχη με μία σπάνια μορφή καρκίνου κι άφησε την τελευταία του πνοή.

Την ανακοίνωση έκανε η ομάδα του μέσα από το Instagram, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

“Είμαστε συντετριμμένοι με τα νέα του θανάτου του αγαπημένου μας Βίρτζιλ Άμπλο. Έναν πραγματικά αφοσιωμένο πατέρα, σύζυγο, γιο, αδερφό και φίλο. Για πάνω από δυο χρόνια, ο Βίρτζιλ, θαρραλέα πάλεψε με έναν σπάνιο και επιθετικό είδος καρκίνου, το καρδιακό αγγειοσάρκωμα.

Επέλεξε να παλέψει αυτή την αρρώστια ιδιωτικά, από τη διάγνωσή του, το 2019, υποβάλλοντας τον εαυτό του σε διάφορες απαιτητικές θεραπείες, όλα αυτά ενώ διηύθυνε διάφορους σημαντικούς οργανισμούς που αφορούσαν τη μόδα, την τέχνη και την κουλτούρα.
Μέσα σε όλα, το εργασιακό του ήθος, ατελείωτη περιέργεια κι η αισιοδοξία του δε λύγισαν ποτέ.

Ο Βίρτζιλ παρακινούνταν πάντα από την αφοσίωσή του στην τέχνη του και με τον στόχο του να ανοίξει τον δρόμο και σε άλλους και να δημιουργήσει έναν χώρο στις τέχνες και τον σχεδιασμό ρούχων, που είναι πιο ισότιμος. Συχνά έλεγε, “ό,τι κάνω, το κάνω για την 17χρονη εκδοχή του εαυτού μου”, πιστεύοντας βαθιά στη δύναμη της τέχνης και πώς μπορεί να εμπνεύσει τις επόμενες γενιές”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @virgilabloh

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τζένιφερ Λόρενς: Οι φωτογραφίες που τη σημάδεψαν κι ο εφιάλτης

Μέγκαν Φοξ: Βόλτες στη Θεσσαλονίκη με τον σύντροφό της