in

Έμα Τόμσον: Το κείμενο-ύμνος στις γυναίκες

H Έμα Τόμσον είναι μία γυναίκα που πάντα έχει κάτι σπουδαίο να πει.

Μία γυναίκα που γνωρίζει πολύ καλά τι θέλει να κάνει και τι ζητάει από τη ζωή της. Η πασίγνωστη ηθοποιός, έγραψε ένα άρθρο για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη εποχή, αναφέροντας:

“Αυτή τη χρονιά περισσότερο από ποτέ με τράβηξε αυτή η ομφαλική σύνδεση μεταξύ μας και παρατηρούσα, παρακολουθούσα και απολάμβανα τη θαυματουργή πολυτέλεια τριών γενιών μαζί. Η κόρη μου έχει τατουάζ. Μου αρέσουν κι ας με εκπλήσσει. Καταλαβαίνω την επιθυμία να μαρκάρεις το σώμα σου με τα πιο σημαντικά για σένα. Καψαλίζουν το μυαλό μας έτσι κι αλλιώς, ίσως τα τατουάζ να είναι η εξωτερική εκδοχή των εσωτερικών μας εγκαυμάτων.

Το σώμα της μητέρας μου παρουσιάζεται με πιο παραδοσιακούς τρόπους. Το να την βλέπω να ανακαλύπτει τις αδυναμίες του και τις κλίσεις του είναι ένα καθημερινό σχολείο, ένας διαλογισμός. Με έμαθε να περπατώ όταν ήμουν μωρό και τώρα με μαθαίνω πως να περπατάω όταν είμαι μεγάλη. Πώς να πιάνω κάτι, πως να σκύβω ή να κινούμαι γύρω από εμπόδια σαν ένα αρχαίο, υπομονετικό ρυάκι. Προσπαθώ να μην βοηθώ.

Η κόρη μου χτυπάει. Η δύναμη της ζωής της αλλάζει την ατμόσφαιρα στο δωμάτιο αμέσως μόλις μπει. Όλοι καταλαβαίνουμε την ηλεκτρική φόρτιση και χορεύουμ. Όταν η κόρη μου έρχεται εκνευρισμένη και χαοτική, κάθεται δίπλα στη μαμά μου και παίρνει από εκείνη ένα ήρεμο νεύμα και χωρίς ερωτήσεις το χάος υποχωρεί”.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Banana bread: Αυτή είναι η must-try συνταγή!

Πρίγκιπας Κάρολος: Διαγνώσθηκε με κορονοϊό για δεύτερη φορά