in

Salad-lovers: Πεντανόστιμα βλίτα με λαδολέμονο φέτας

Όταν το θερμόμετρο χτυπάει… κόκκινο, οι σαλάτες αποτελούν μία ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα.

Η αλήθεια -ωστόσο- είναι πως πολλές φορές “κολλάμε” στις πιο basic συνταγές και αδυνατούμε να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις.

Τα καλά νέα, είναι πως εμείς ανακαλύψαμε την must-try συνταγή, για να φτιάξετε τα πιο νόστιμα βλίτα με λαδολέμονο φέτας. Ακολουθήστε τα παρακάτω steps κι απολαύστε τη σαλάτα σας…

Υλικά:

1.300 γρ. βλίτα
100 γρ. φέτα της αρεσκείας μας, θρυμματισμένη
60 ml ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι
80 ml νερό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Για να φτιάξετε τα βλίτα με λαδολέμονο φέτας, ξεκινήστε καθαρίζοντας τα βλίτα και χωρίστε τα φύλλα από τα κοτσάνια, χωρίς να πετάξετε τα κοτσάνια.

Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ρίξτε τα κοτσάνια και βράστε τα για 4-5 λεπτά.

Προσθέστε τα φύλλα και συνεχίστε το βράσιμο για 1-2 λεπτά ακόμη ή μέχρι να μαλακώσουν. Αδειάστε τα σε σουρωτήρι και χτυπήστε στο blender το λάδι, τον χυμό λεμονιού, το νερό και το πιπέρι.

Ρίξτε και τη φέτα και συνεχίστε για λίγο το χτύπημα μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα. Βάλτε τα βλίτα σε μια πιατέλα, περιχύστε τα με το λαδολέμονο φέτας και σερβίρετε. Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Emma Chamberlain: Μία ξενάγηση στην εντυπωσιακή κατοικία της

Jessica Alba: Ποια είναι τα αγαπημένα της beauty μυστικά;