in

Salad lovers: Πεντανόστιμα ανάμεικτα αγγουράκια με σπόρους και γιαούρτι

Οι σαλάτες αποτελούν ιδανική επιλογή για ένα light γεύμα το καλοκαίρι και δεν είναι τυχαίο, ότι όλοι προσπαθούμε συνεχώς να ανακαλύψουμε νέες συνταγές και παραλλαγές.

Τι θα λέγατε -λοιπόν- για μία δροσερή σαλάτα με βασικό συστατικό το αγγούρι; Συνεχίστε να διαβάζετε, για να ανακαλύψετε τα απαραίτητα steps για να την φτιάξετε.

Υλικά:

500 γρ. ανάμεικτα αγγούρια, όλα σε λεπτά μπαστουνάκια
10 γρ. λιναρόσπορος
10 γρ. παπαρουνόσπορος
1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος
100 γρ. γιαούρτι πρόβειο, στραγγιστό
20 ml ξίδι λευκό
10 φυλλαράκια δυόσμος + 3-4 επιπλέον, για το σερβίρισμα
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε να φτιάχνετε τη σαλάτα σας, βάζοντας να ζεσταθεί ένα σκέτο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίξτε όλους τους σπόρους.

Αφού τους καβουρδίσετε για ελάχιστα λεπτά, προκειμένου να σκορπίσουν το άρωμά τους, ανακατέψτε κι αδειάστε τους σε ένα bowl για να κρυώσουν. Κρατήστε ένα μικρό μέρος από τους σπόρους και στους υπόλοιπους, προσθέστε το γιαούρτι, το ξίδι και το λάδι κι ανακατεύοντας, προσθέστε σταδιακά και τα 10 φύλλα δυόσμου.

Απλώστε ομοιόμορφα όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο bowl με κουτάλι και σκορπίστε από πάνω τα μπαστουνάκια αγγουριού και τους υπόλοιπους σπόρους, καθώς και τα υπόλοιπα φύλλα δυόσμου και κατόπιν, ραντίστε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και σερβίρετε. Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Zayn Malik: Τι περιλαμβάνει η δική του Fendi bag;

Μάχη με την κυτταρίτιδα; Έτσι θα την καταπολεμήσετε