in

Healthy but tasty: Βερίκοκα ποσέ σε χαμομήλι for the win!

Τα βερίκοκα αποτελούν ένα από τα πιο νόστιμα και δροσερά φρούτα του καλοκαιριού και δεν είναι τυχαίο, το γεγονός ότι παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο αυτό το διάστημα.

Αυτό που ίσως δε γνωρίζετε -ωστόσο- είναι ότι με βάση αυτό το φρούτο, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας, πεντανόστιμα snacks που θα κερδίσουν μία θέση στην καρδιά σας.

Εμείς ανακαλύψαμε την must-try συνταγή, για να δημιουργήσετε λαχταριστά βερίκοκα ποσέ σε χαμομήλι.

Υλικά:

500 γρ. βερίκοκα, όχι υπερβολικά ώριμα
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
500 ml νερό
2 φακελάκια χαμομήλι ή 2 κουτ. σούπας χύμα χαμομήλι από βαζάκι
μερικά άνθη χαμομηλιού, για τη διακόσμηση
παγωτό της αρεσκείας σας, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Ξεκινήστε, κόβοντας τα βερίκοκα στη μέση και αφαιρέστε τα κουκούτσια. Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε τη ζάχαρη και το νερό, βυθίστε μέσα το χαμομήλι και βάλτε τα να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία.

Μόλις αρχίσουν να σιγοβράζουν, ρίξτε μέσα τα βερίκοκα κι αφήστε τα για περίπου 5 λεπτά. Τα βερίκοκα μαλακώνουν πάρα πολύ
γρήγορα κι είναι καλό να έχετε το νου σας, ώστε να μη βράσουν υπερβολικά και διαλυθούν.

Σουρώστε τα και επιστρέψτε το σιρόπι στην κατσαρόλα. Συνεχίστε να βράζετε το σιρόπι για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να μειωθεί ο όγκος του και να πήξει και για το σερβίρισμα, τοποθετήστε τα βερίκοκα σε ένα πιάτο μαζί με παγωτό και περιχύστε με το σιρόπι.

Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Simone Biles: Το νέο documentary από το Netflix για τη ζωή της μαγνητίζει τα βλέμματα

Λαμπερό δέρμα; Αυτή είναι η must-try DIY μάσκα