in

Breakfast o’clock: Πεντανόστιμη granola με φουντούκια και κακάο

Το πρωινό, είναι -ίσως- το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι ειδικοί, σημειώνουν σε κάθε ευκαιρία πως δεν πρέπει να το παραλείπουμε.

Είναι αλήθεια -ωστόσο- ότι μερικές φορές είναι δύσκολο να βρούμε νόστιμες και εύκολες συνταγές, ωστόσο, εμείς σας παρουσιάζουμε τώρα μία must-try επιλογή, για ένα super λαχταριστό γεύμα.

Τι θα χρειαστείτε:

2 μπανάνες
1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη και λίγη για πασπάλισμα
2 κ.σ. κακάο
4 κ.σ. μέλι
400 ml γάλα φουντουκιού ή άλλο της αρεσκείας μας
2 κ.σ. φουντούκια καβουρδισμένα
καβουρδισμένα και χοντροκομμένα φουντούκια ή αμύγδαλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Για να φτιάξετε την granola, αρχικά, προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C. Στη συνέχεια, στρώστε με λαδόκολλα το μεγάλο ταψί του φούρνου. Σε ένα bowl, ανακατέψτε τη βρώμη, την κουβερτούρα, το μέλι, τα φουντούκια και το κακάο.

Απλώστε σε λεπτή στρώση στο ταψί και ψήστε για 25-30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήστε να κρυώσει και διατηρήστε την σε αεροστεγές γυάλινο δοχείο.

Χτυπήστε στο μούλτι τη μία μπανάνα, την κανέλα, το κακάο, τις 2 κουτ. σούπας μέλι, το γάλα και τα φουντούκια, μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα. Μοιράστε σε 2 bowl και βάλτε από 2-3 κουτ. σούπας σπιτική γκρανόλα.

Μοιράστε την άλλη μπανάνα σε φέτες και 2 κουτ. σούπας μέλι. Πασπαλίστε την γκρανόλα με κανέλα και με καβουρδισμένα, χοντροκομμένα φουντούκια ή αμύγδαλα. Καλή απόλαυση!

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Sarah Jessica Parker: “Δεν… πανηγυρίζω που είμαι αδύνατη”

Joanna Vargas: Aυτή είναι η αγαπημένη της DIY μάσκα