in

Ρώμη: Αυτά είναι τα 2+1 αξιοθέατα που πρέπει να δείτε από κοντά

Οργανώνετε ένα ταξίδι στη Ρώμη κι ετοιμάζετε την must-visit λίστα σας;

Η πρωτεύουσα της Ιταλίας είναι γεμάτη με ωραία μέρη και το σίγουρο είναι πως ό,τι κι αν κάνετε, θα σας κλέψει την καρδιά.

Εμείς, ξεχωρίσαμε 3 αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε εφόσον βρεθείτε στη Ρώμη. Ετοιμάστε τη λίστα σας κι απολαύστε το ταξίδι!

Κολοσσαίο

Αποτελεί για τους περισσότερους, ένα από τα πιο εντυπωσιακά αρχαία μνημεία της Ρώμης. Το Κολοσσαίο ξεκίνησε να χτίζεται το 72 μΧ, την εποχή του Βεσπασιανού και χωρούσε περίπου 70.000 ανθρώπους, ενώ σήμερα θεωρείται ιστορικό σημείο για τους Ιταλούς. Για να μπείτε στο εσωτερικό του, η αλήθεια είναι πως χρειάζεται αρκετή υπομονή, καθώς συγκεντρώνονται καθημερινά πολλοί τουρίστες. Ακόμη και μία βόλτα στο εξωτερικό του, είναι αρκετή για να το θαυμάσετε.

Φοντάνα ντι Τρέβι

Ανήκετε στην κατηγορία των ρομαντικών; Εννοείται πως η Φοντάνα ντι Τρέβι πρέπει να έχει θέση ψηλά στη λίστα σας. Ρίξτε ένα κέρμα στο σιντριβάνι, κάντε μία ευχή και δείτε την να πραγματοποιείται! Έχει την “υπογραφή” του Ιταλού αρχιτέκτονα, Νικόλα Σάλβι κι αποτελεί πόλο έλξης για πολύ κόσμο, που θέλει να θαυμάσει από κοντά τη μοναδική του ομορφιά.

Βατικανό

Last but not least, το Βατικανό αποτελεί must για όσους επισκέπτονται τη Ρώμη! Και σε αυτή την περίπτωση, οι ουρές αναμονής είναι αναπόφευκτες, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της πόλης και για πολλούς, ολόκληρου του κόσμου. Αξίζει ωστόσο να κάνετε υπομονή και να το γνωρίσετε από κοντά.

What do you think?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βρώμη: Αυτή είναι η πιο αποτελεσματική DIY face mask που καταπολεμά την ξηρότητα

Liv Tyler: Γνωρίστε την εντυπωσιακή κατοικία της στη Νέα Υόρκη