Ανήκετε κι εσείς στους λάτρεις του καφέ και θέλετε συνεχώς να δοκιμάζετε νέες συνταγές, βιώνοντας μοναδικές γευστικές εμπειρίες;
Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε τον ιδανικό flat white coffee, που θα κερδίσει αμέσως μία θέση στην καρδιά σας! Πρόκειται για έναν πιο δυνατό latte, με λιγότερο γάλα και διπλή δόση καφέ, τον οποίο μπορείτε να απολαύσετε στη διάρκεια του καλοκαιριού κρύο, ενώ υπάρχει και η ζεστή εκδοχή του.
Ακολουθήστε τα παρακάτω steps και φτιάξτε τον καφέ, που σίγουρα θα γίνει ο αγαπημένος σας:
Υλικά
Ζεστός Flat White
περίπου 35-40 ml εσπρέσο
περίπου 180 ml φρέσκο γάλα
Κρύος Flat White
περίπου 35-40 ml εσπρέσο
περίπου 120 ml φρέσκο γάλα
3 παγάκια
Εκτέλεση
Ζεστός Flat White
Ζεστάνετε λίγο φρέσκο γάλα με τον τρόπο που σας εξυπηρετεί, περίπου 180 ml. Με ένα μίξερ, χτυπήστε την επιφάνεια του γάλακτος όσο αυτό ζεσταίνεται, για να φτιάξετε μια αφράτη κρέμα. Προσθέστε το γάλα πάνω από τον καφέ πολύ σιγά, μόλις ζεσταθεί καλά, αλλά πριν προλάβει να βράσει.
Κρύος Flat White
Ξεκινήστε, φτιάχνοντας τη διπλή δόση εσπρέσο (περίπου 35-40 ml). Βάλτε τον καφέ σε ένα πλαστικό ή μεταλλικό ποτήρι μαζί με 3 παγάκια και χτυπήστε τον για αρκετή ώρα, μέχρι η επιφάνειά του να αρχίσει να γυαλίζει και να αλλάζει χρώμα, από σκούρο καφέ σε ανοιχτόχρωμο μπεζ.
Σε ένα χαμηλό γυάλινο ποτήρι, ρίξτε 120 ml κρύο φρέσκο γάλα και έπειτα προσθέστε αργά τον χτυπημένο καφέ στην επιφάνεια του γάλακτος.
Καλή απόλαυση!