Θέλετε να δοκιμάσετε μία νέα συνταγή, για να φτιάξετε τα πιο νόστιμα μπισκότα με τυρί κρέμα;
Ακολουθήστε step by step την συνταγή του Άκη Πετρετζίκη κι ετοιμαστείτε να κλέψετε την παράσταση!
Υλικά
200 γρ. ζάχαρη άχνη
150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. τυρί κρέμα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. baking powder
1 αβγό, μεσαίο
30 γρ. φιστίκια Αιγίνης
30 γρ. cranberries
Εκτέλεση
Ξεκινήστε, προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα. Στον κάδο του μίξερ βάλτε την άχνη, το βούτυρο, το τυρί κρέμα, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και χτυπήστε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 2-3 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα.
Σε ένα bowl ανακατέψτε το αλεύρι και το baking powder και προσθέστε τα στο μίξερ. Στη συνέχεια ρίξτε το αβγό, τα φιστίκια σπασμένα σε μικρά κομμάτια και τα cranberries και χτυπήστε για λίγα δευτερόλεπτα.
Πλάστε με τα χέρια σας 20 μπαλάκια και μεταφέρετέ τα σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήστε για 18-20 λεπτά κι αφήστε τα να κρυώσουν και σερβίρετε.