Είστε λάτρεις του καφέ, αλλά αισθάνεστε την ανάγκη να δοκιμάσετε μία νέα παραλλαγή του; Εμείς είμαστε εδώ για εσάς, καθώς ανακαλύψαμε τον τρόπο με τον οποίο θα φτιάξετε την πιο δροσερή γρανίτα, με την αγαπημένη σας γεύση.
Τι θα χρειαστείτε:
400 ml δυνατός καφές φίλτρου
60 ml εσπρέσο
70 γρ. ζάχαρη
40 ml λικέρ καφέ, π.χ. Kahlua
Εκτέλεση
Ξεκινήστε, φτιάχνοντας τους δυο καφέδες κι ανακατέψτε καλά, προσθέτοντας και τη ζάχαρη για να διαλυθεί.
Προσθέστε το λικέρ και αφήστε να κρυώσουν. Αδειάστε σε ένα μεταλλικό bowl ή δοχείο που μπαίνει στην κατάψυξη και καταψύξτε το ρόφημα για 1 ώρα.
Βγάλτε το από την κατάψυξη και στη συνέχεια, ανακατέψτε καλά, για να το επιστρέψετε στο ίδιο μέρος για ακόμη 20 λεπτά.
Σερβίρετε σε ένα μεγάλο ποτήρι τη γρανίτα σας κι απολαύστε την!